Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlait Salzburgban kezelik, nem jött a válogatotthoz

2019. október 7., hétfő 06:52

Azt már a szlovákok elleni hazai vereség (1-2) pillanatában tudtuk, hogy Baráth Botond és Nagy Ádám eltiltás miatt fog hiányozni az október 10-i horvát–magyar Európa-bajnoki selejtező előtt. Az a napokban derült ki, hogy Pátkai Máté nem egészséges, egyelőre Salzburgban marad Szoboszlai Dominik, a városban kezelik kisebb sérülését. Felépülése kétséges három nap alatt. 

Szoboszlai a múlt heti BL-meccsen sérült meg Liverpoolban (4-3-ra kaptak ki a címvédőtől), a hétvégi osztrák bajnokin már a keretben sem volt.

Ők négyen ott voltak a vb-ezüstérmes horvátok elleni márciusi 2-1-es győzelemkor a pályán, a pótlásuk nem lesz könnyű feladat a csütörtöki visszavágóra.

A középpályáról a harmadik ember esett ki, ami komolyan megnehezíti a csapat eredményességét.

„Ideálisnak semmiképp sem nevezném a helyzetet. Ha most elkezdenék keseregni, azzal nem javulna a helyzet. Az a dolgunk, hogy az egészséges kerettagokat készítsük fel a lehető legjobban az előttünk álló cseppet sem könnyű feladatokra, ők pedig ezeket a lehető legjobban megoldják” – magyarázta Marco Rossi szövetségi kapitány a szövetség hivatalos honlapján.

A Le Havre védője, Bese Barnabás sem egészséges, ahogy Budapestre érkezett, rögtön a kórházba ment vizsgálatra. A ZTE balhátvédje, Tamás Krisztián is kiesett. A sok sérülés miatt Ferenczi János került be a Telkiben készülő csapatba.

A válogatott csütörtökön 20.45-től játszik a horvátokkal, vasárnap pedig Azerbajdzsánnal. A mieink meccsével párhuzamosan Szlovákia Walest fogadja. Ha ott a szlovákok nyernek, hatalmas lépést tesznek az Eb felé, amelynek egyik rendező városa Budapest.

Ha Magyarország nem jut ki a csoportjából, marad a Nemzetek Ligája. De az NL is csak akkor, ha a selejtezőkön Szlovénia és Románia vagy Koszovó nem jut ki egyenes ágon. Az NL-ben mögöttünk végző nemzetek közül egy célba érhet közvetlenül, kettő már nem. 

Rovatok