Index Vakbarát Hírportál

Az MLSZ szerzett majdnem 15 ezer gyereket az azeriek ellen

2019. október 8., kedd 18:03 | aznap frissítve

Mintegy 15 ezer gyereket juttatnak jegyhez a magyar fociválogatott Azerbajdzsán elleni meccsére, írta az MTI a szövetségre hivatkozva. Elvileg zárt kapus meccs lett volna, mivel az UEFA nemrég a Magyarország–Szlovákia Eb-selejtezőn elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt büntette zárt kapus mérkőzéssel és pénzbüntetéssel az MLSZ-t, majd a fellebbezés után is érvényben hagyta a döntést. Az elutasító határozat után viszont annyi lehetősége maradt az MLSZ-nek, hogy gyerekkel töltsék fel a stadiont, hogy ne üres lelátók előtt kelljen játszania a válogatottnak.

Az MLSZ szerint nagy volt az érdeklődés, kedd délutánra pedig megteltek a gyerekek rendelkezésére álló helyek a stadionban, és újabb jelentkezéseket már nem is tudnak elfogadni.

Azt is hozzátették, hogy tekintettel a különleges helyzetre, a vasárnapi meccsen a szokásosnál korábban nyitják majd ki a stadion kapuit, azokon belül pedig játékokkal, egyéb programokkal várják a gyerekeket, és a büfék is különleges menüvel készülnek a gyerekek igényeire.

A szövetség emellett már korábban kérte az október 10-i, Horvátország elleni selejtezőre utazó magyar szurkolókat, hogy kerüljenek mindenfajta rasszista megnyilvánulást, és a csapatot biztatással segítsék.

A »cigányok, cigányok«, a »szar Szlovákia«, vagy a »ki nem ugrál, büdös román« rigmus elhangzása, vagy más nemzet egyéb szidalmazása esetén néhány száz ember tízezrektől veheti el a későbbi szurkolás lehetőségét. Nem beszélve arról, hogy újabb hasonló viselkedés után a válogatottal szemben még szigorúbb szankciókat alkalmazhat az UEFA (akár pontlevonás, selejtező sorozatból való kizárás)

– írják. Ez mondjuk nem világos, hogy miért csak egy meccsre szól, biztosan legalább ezt várják el három nappal később a gyerekektől is. 

A magyar válogatott csütörtökön 20.45-kor játszik az esélyesebb horvátokkal idegenben, aztán vasárnap este hatkor a papírforma szerint simán legyőzendő, a FIFA ranglistájának 109. helyén szerénykedő azeriekkel a Fradi stadionjában.

Rovatok