Index Vakbarát Hírportál

Október 31. után Messi és C. Ronaldo nem utazhat Angliába

2019. október 9., szerda 08:28

Október utolsó napja a brexit határideje, amikor is az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból, Nagy-Britanniában pedig életbe lép a törvény, amely megakadályozná, hogy büntetett előéletűek lépjenek az országba: nem kapnak vízumot azok a külföldiek, akiket korábban elítéltek. 

A törvény a felfüggesztett büntetésekre is vonatkozik, ez pedig azt jelenti, hogy több futballsztár, köztük a két legnagyobb, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem kaphatna belépési engedélyt brit területre.

Messi 2017-ben kapott 21 hónapos börtönbüntetést felfüggesztve adócsalásért, míg Ronaldót idén ítélték 23 hónapra ugyanezért, és még 18,8 millió euró büntetést is kellett fizetnie Spanyolországban. De az Atletico Madrid-csatár Diego Costát és a realos Marcelót is elítélték a spanyolok adócsalásért korábban, így ők sem utazhatnának a szigetországba - taglalja az As.com.

A gyakorlatban ez úgy nézne ki:

ha Messi klubja, a Barcelona, vagy Ronaldóé, az olasz Juventus brit ellenféllel játszana idegenben, ők nem utazhatnának a csapattal.

A közeljövőben nem lesz meccsük Angliában vagy Skóciában, a Bajnokok Ligájában klubjuk nem került össze brit egyesülettel. Leghamarabb februárban kaphatnak brit ellenfelet.

A brexit határideje október 31., a játékosok sorsa attól függ, hogyan alakulnak addig az elszakadási tárgyalások.

Rovatok