Index Vakbarát Hírportál

Rossi szerint ha ki is kapunk a horvátoktól, nem mindegy, hogyan

2019. október 9., szerda 20:03

A Horvátország elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező előtt Marco Rossi, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy a horvátok papíron erősebbek a magyaroknál, így benne van, hogy csapata kikap a csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, de ha ez be is következik, nem mindegy, hogyan. 

 A világbajnoki ezüstérmes lesz az ellenfelünk, amely nyolcadik a világranglistán, míg a magyar csapat az ötvenedik. Hazai pályán ennek ellenére sikerült meglepni őket márciusban, de korántsem biztos, hogy ez ismét összejön. Ha ki is kapunk, annak módját mi választhatjuk meg, nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni

- idézi Rossit az MTI.  

Rossi szerint a meccset alapvetően határozza majd meg, hogy a magyar válogatott meg tudja-e tartani a labdát, mert ha nem, akkor védekezésre kényszerül. Ellenkező esetben viszont csapata képes lesz a támadásvezetésre, amellyel problémát is okozhat az esélyesebb ellenfélnek. 

"Nehéz helyzetben vagyunk, sok játékosunk hiányzik sérülés vagy eltiltás miatt, négy futballistára nem számíthatok azok közül, akik pályára léptek a márciusi bravúros győzelem alkalmával, ebből három középpályás" - utalt arra Rossi, hogy az eltiltott védő, Baráth Botond mellett a sárga lapjai miatt hiányzó Nagy Ádámra, továbbá a sérült Pátkai Mátéra és Szoboszlai Dominikre sem számíthat.

Rossi szerint szervezettséggel, önbizalommal és kellő motivációval pótolhatóak a hiányzók, de hogy ez sikerül-e, csak csütörtökön a pályán derül ki. 

A válogatott kapusa, Gulácsi Péter arról beszélt, fontos, hogy agresszíven védekezzen a csapat, a néhány adódó lehetőséget viszont kíméletlenül ki kell használni. Nem aggódik a hiányzók miatt, mert előtte tapasztalt védők játszanak majd, akik régóta a válogatott tagjai. 

Az Eb-selejtezőcsoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott csütörtökön 20.45-től a vb-ezüstérmes horvátok vendége lesz a spliti Poljud Stadionban. A válogatott hátránya egy pont az éllovas horvátokkal szemben, míg Szlovákia jobb egymás elleni eredményével előzi meg. Az ötös csoportból az első kettő jut ki a 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendezendő Eb-re.

De mit mondtak a horvátok? 

 "Fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzést, mint Wales és Szlovákia ellen, mert akkor általában jól is végződik. A magyar csapat megmutatta erejét Budapesten, bebizonyította, hogy ha nem koncentrálunk százszázalékosan, akkor azt megbünteti" - mondta Luka Modric. Mindenképpen nyerni akarnak, mert csak győzelemmel várhatnák megnyugtató pozícióból a hátralévő két mérkőzésüket.

Zlatko Dalic szövetségi kapitány elmondta, nagyon tisztelik a magyarokat, de nem kíván az ellenfél hiányzóival foglalkozni, csak saját tanítványainak játéka érdekli.

"Jó atmoszférára számítok, de a legfontosabb, hogy ésszel játsszunk, ne szívvel. Éppen ezért a szurkolókat is arra kérem, ne legyenek türelmetlenek, ha nem szerzünk azonnal gólt, mivel türelmes játékot várok a csapattól" - mondta. 

Rovatok