Index Vakbarát Hírportál

A 104-szeres válogatott Rakitic: A magyarok elleni mintha az első meccsem lenne

2019. október 9., szerda 11:06

Csütörtökön sorsdöntő futball-Eb-selejtezőt játszik Horvátország Magyarországgal Splitben, a hazai csapatból Ivan Rakitic már kedden találkozott az újságírókkal, és válaszolt a kérdéseikre, számolt be róla a 24sata.hr.

Természetesen a magyar meccs volt a téma, amely a középpályásnak különösen fontos, ugyanis az előző két válogatott meccset kihagyta.

Nagyon várom a mérkőzést, több mint 100-szoros válogatott vagyok, de ez most olyan nekem, mintha az első meccsem lenne. Mindent kiadunk magunkból, célunk a hat pont a két selejtezőn. A magyaroknak jó csapatuk van, tudatosan játszanak, de a Poljud-stadion is motivál minket

- intézte el gyorsan az ellenfelet Rakitic, majd elárulta, miért is hiányzott legutóbb, és miért is annyira fontos neki a meccs.

Fájt, hogy azt írták, nem akarok a horvát válogatottban játszani. Nálam jobban senki nem akar, de 100 százalékosan akartam visszatérni. Az elmúlt két hónap viszont nagyon nehéz volt, kulcsember voltam a Barcelonában, most mellőznek. Beszéltem a Barcelona elnökével, Messivel és az edzővel is, de nem kaptam konkrét választ, miért nem játszom

- vázolta helyzetét a klubjánál. Szeptember elején nem voltak rendben körülötte a dolgok, emiatt nem hívta be a kapitány.

a

Azt is elmesélte, a Juventus megkereste nem csak őt, a Barcát is, de nem tudták keresztülvinni az átigazolását.

"Cristiano Ronaldo felhívott, hogy szeretne engem a Juvéban látni, de a Barcelona 50 millió eurót kért értem, így az üzlet kútba esett."

Rovatok