Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Idejöttünk, és úgy játszottunk, mint a nyulak

2019. október 10., csütörtök 23:19

Bocsánatkéréssel kezdte nyilatkozatát Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a 2018-ban vb-ezüstérmes Horvátország ellen idegenben elszenvedett 3-0-s vereség után az M4 Sport kamerái előtt. Az olasz edző a válogatottat Splitbe elkísérő, becslése szerint egy-kétezer szurkolótól kért elnézést a csütörtökön mutatott játék miatt, mert mint mondta, az benne volt a pakliban, hogy kikapnak, de nem ilyen játékkal. A mérkőzés alatt úgy tűnhetett a csapat teljesítménye, mintha egy süllyedő hajón lettek volna, de bármi is van, ő ennek a hajónak a kapitánya – vállalta magára a felelősséget Rossi.

A továbbiakban egészen más hozzáállást vár a játékosaitól, a vereségben ugyanis mindenkinek megvolt a maga felelőssége. „Négy-öt egészen nagy hiba volt, ráadásul különböző játékosoktól, ami baj.

Nem emlékszem olyanra, hogy hasonló előfordult volna edzői pályafutásom alatt, nem igazán találom a jelzőket a történtekre”

– mondta az olasz szakember.

A folytatás kapcsán kiemelte, hogy a vasárnapi Eb-selejtezős ellenfél Azerbajdzsán szerdán barátságos meccsel készült, tehát kevésbé lesz fáradt, mint a magyar csapat, ezért különösen fontos az energia és az önbizalom visszanyerése addig. Rossi a távolabbi jövőbe nézve kitért arra is, hogy őrültség lenne azt gondolni, hogy a Splitben mutatott játékkal esélyük lenne Wales ellen nyerni Cardiffban, márpedig a selejtezőről csak így lehet kijutni az Eb-re, és még azzal a sikerrel sem biztos a kvalifikáció.

„Idejöttünk, és úgy játszottunk, mint a nyulak. Öt-hat gyermeteg hibát követtek el a játékosok, ebből három gólt kaptunk. A sorozatos korai hibák pedig csak növelték a bizonytalanságot. Egyelőre nem tudok magyarázatot adni, miért történhetett” – ezt már a sajtótájékoztatón mondta Rossi.

A védelemben a többiekhez képest még jobb teljesítményt nyújtó Orbán Willi is az egyéni hibák súlyosságát emelte ki, de szerinte egy ilyen mérkőzés után is pozitívnak kell maradni, és fontos, hogy a magyar játékosok az Azerbajdzsán elleni mérkőzésig visszanyerjék az önbizalmukat, mert ott kötelező a győzelem. Sok buta hibájuk volt, maguknak nehezítették meg a mérkőzést, ami után feltétlen javulniuk kell, összegzett.

Rovatok