Index Vakbarát Hírportál

Horvát-magyar: hármat cserélt Rossi a legutóbbi kezdőn

2019. október 10., csütörtök 19:39

A három kényszerű cserén kívül nem változtatott a szeptemberi, Szlovákia elleni Eb-selejtező kezdőcsapatához képest Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya: a védelemben az eltiltott Baráth Botond helyén Korhut Mihály, a középpályán a sárga lapok miatt hiányzó Nagy Ádám posztján Vida Máté, míg a sérült Szoboszlai Dominik helyett Holman Dávid játszik majd.

A cserékkel együtt Rossi a következő kezdőt nevezte a spliti mérkőzésre:

Gulácsi – Lovrencsics, Korhut, Orbán, Kádár – Kleinheisler, Vida – Dzsudzsák, Holman, Sallai – Szalai.

Az majd eldől, hogy Korhut vagy Kádár kapja-e a védelem bal szélét, az UEFA honlapja Kádárt írta oda, de lehet, hogy ez inkább Korhut lesz, és a Dinamo Kijev védője húzódik középre Orbán mellé. Az előzetesünkben egyébként elég jól tippeltünk a kezdőcsapatra, egyedül annyit tévedtünk, hogy Nagy Dominiket tettük Holman Dávid helyére.

A horvátoknál lényegében minden fontos sztár játszik, a bal szélen ott van Perišić, a jobbon Rebić, míg a középpálya közepén Modrić és Rakitić. Íme a horvát kezdő: Livaković – Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić – Modrić, Brozović – Rebić, Rakitić, Perišić – Petković.

A magyar válogatott talpig fehérben lép majd pályára, a kapusmez az utóbbi időben már megszokott két szerelés lesz.

Ebből már kitalálható, hogy a horvátok nem a jól ismert fehér, piros kockás mezüket használják, hanem annak fekete, kék verzióját.

Rovatok