Index Vakbarát Hírportál

Magyar szurkolókra támadtak Splitben, egyikük kórházba került

2019. október 10., csütörtök 09:50

Szerda este kisebb rendbontás tört ki Splitben, ahol a horvát szurkolók egy kisebb csoportja rátámadt a magyar szurkolókra – számolt be a horvát Index.

A csütörtöki Horvátország-Magyarország Eb-selejtező előtt felfokozott a rendőri készültség, mert a Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) attól tart, hogy a horvát huligánok botrányt keltenek. Szemtanúk beszámolói szerint a zavargás Split Gripe nevű városrészében kezdődött, miután a magyar szurkolók egy csoportja a közeli Bacvice strandról a szálláshelyükre tartott vissza.

A rendőrség állítása szerint korábban ugyanez, a nagyjából 50 fős magyar szurkolócsoport fotózkodott és énekelt a belvárosban. A rendőrök a megnövelt  jelenét ellenére sem tudták egyből megakadályozni, hogy a horvát szurkolók a magyarokra támadjanak, de a gyors fellépésüknek köszönhetően nem lett nagyobb a balhé.

A verekedésben egy magyar szurkoló sérült meg, akit a Sportske Novosti információ szerint kórházba is szállítottak. A rendőrök öt horvát, és egy magyar szurkolót vettek őrizetbe - közölte Ana Cepic, a Split-Dalmát Rendőrség szóvivője.

Korábban egy másik erőszakos eset is történt a városban. 11 óra körül a Pod Kosom utcában egy parkoló, magyar rendszámú kisbusz két ablakát betörték. A rongálás közben senki nem ült a buszban. A három feltételezett elkövetőt a horvát rendőrség elfogta.

Rovatok