Index Vakbarát Hírportál

Nem nyertek a szlovákok, életben hagyták a mieinket

2019. október 10., csütörtök 22:52

Az Európa-bajnoki selejtezők E csoportjában, vagyis ahol a mieink szerepelnek, a második helyen álló Szlovákia Walest fogadta. Ha a szlovákok nyernek, hatalmas lépést tesznek az Eb-részvétel felé. Nem nyertek viszont.

Az első negyedórában volt egy komoly helyzetük, de az kimaradt, a 25. percben pedig a vendégcsapat megszerezte a vezetést. James nyert meg egy párharcot a bal oldalon, a Hertha jobbhátvédje, Pekarik nem tudott tisztázni, a beadás után Moore hat méterről fejelt középről a kapuba, a védők és a kapus is tehetetlenek voltak.

A félidő vége előtt Maknak volt egy erős lövése, de Hennessey a helyén volt. A fordulás után egy szép góllal Szlovákia gyorsan egyenlített. Röviden és középre fejeltek ki egy labdát, a Parma középpályása, Kucka ballal azonnal visszalőtte, tökéletesen helyezte a labdát a bal kapufa mellé. A kapus el sem tudott vetődni, de ha megteszi, akkor sem tudott volna hárítani.

SZlovákia-Wales

Rusnaknak volt még egy veszélyes lövése, de a kapus kiütötte, Walesnek volt egy veszélyes fejese, de 1-1-gyel fordultak a csapatok az utolsó percekre.

A hajrára a szlovákok emberhátrányba kerültek, Gyömbér Norbert megkapta a második sárgáját és nem tudta befejezni a 90 percet. A walesiek Rodon ollózásával előnybe kerülhettek volna, de célt tévesztett a védő kísérlete.

A 96. percben egy walesi kontra Jamesre jött ki, de csúnyán fölélőtt, így maradt az 1-1. Most látszik igazán, mennyit jelentett volna, ha döntetlenre tudja hozni Marco Rossi válogatottja a szlovákok elleni hazai meccset. Ha a horvátok nyernek Cardiffban, kijutottak. Ami nekünk azért szerencsétlen, mert akkor már úgy fogadják a szlovákokat, hogy ott vannak az Eb-n.

stat

(Borítókép: Radovan Stoklasa / Reuters)

Rovatok