Index Vakbarát Hírportál

Bajban Svájc, kikapott Dániában

2019. október 12., szombat 21:07

Az Európa-bajnoki selejtezők szombati játéknapján Írország nagy esélyt hagyott ki, mert ha nyerni tudott volna Grúziában, akkor nagyot lépett volna a továbbjutás felé. A harmadik percben volt is egy kapufája a vendégcsapatnak, utána viszont csak az utolsó percben találta el a kaput.

Így is a második helyen állnak 12 ponttal, mert Dánia a 84. percben egy vastapsot érő támadást húzott elő. A saját tizenhatosuktól jutottak villámgyorsan el a másik kapuig, Poulsen tökéletes indítást kapott Eriksentől, és amikor rávitte a kapusra a labdát, higgadtan passzolta a jobb sarokba.

poulsen

A svájciak nem játszottak rosszul, kétszer találták el a kapufát, Schmeichel kapus még az utolsó pillanatban hatalmasat védett, a jobb alsóból piszkálta ki a labdát.

stat

Svájc így nulla ponttal zárt Koppenhágában, és ugyan egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a dánok és az írek, verniük kell Írországot kedden, ha nem akarnak lemaradni az Eb-ről. Mivel Svájc a Nemzetek Ligája négyes döntőjében is érdekelt volt, mindenképp kap majd egy pótesélyt, ha innen nem sikerül közvetlenül kijutnia. Sőt, még az sem kizárt, hogy a mieinkkel csapnak össze a jövő márciusi playoffban. Mert az biztosnak látszik, hogy a C divízióból érkezik az ellenfelük.

Románia sokáig szenvedős meccset játszott Feröeren, de jól hajrázott, és végül hármat lőttek, ezzel sem állnak továbbjutó helyen, mert a svédek kiütötték Máltát.

Az olaszok hozták a kötelezőt, 2-0-ra megverték a görögöket, amivel kijutottak. A spanyolok az utolsó, a 94. percben bukták el a győzelmet Oslóban, mert Kepa kapus rosszul, tizenegyest érően mozdult ki a kapujából. King ezt értékesítette, így lett 1-1.

stat

Rovatok