Index Vakbarát Hírportál

Kiakadt az azeri kapitány a jogtalanul elvett gól után

2019. október 13., vasárnap 20:27

Azerbajdzsán horvát kapitánya, Nikola Jurcevic feldúltan érkezett a meccs utáni sajtótájékoztatóra, elismerte, nehéz helyzetben van, de udvariasan további sok sikert kívánt Magyarországnak.

A magyar válogatott úgy verte 1-0-ra Azerbajdzsánt, hogy már a 90. perc után egy szabályos gólt lőttek, Higler játékvezető azonban érvénytelenítette.

„A gyerekek nagyon jó atmoszférát teremtettek, köszönjük ezt a hangulatot. Nagyon felkavarta az utolsó 30 másodperc az indulatokat. Minden pont, minden gól sokat jelent nekünk, egy ilyen futballban kis országnak. Abszolút nem korrekt, ami történt.

Kaptam már egy csomó üzenetet, legalább ötvenet a telefonomra, hogy szabályos gólt értünk el. Hihetetlen hiba volt a játékvezetőtől, aki a meccs végén azt mondta nekem, ha majd visszanézem, látni fogom, hogy jó döntést hozott.

A VAR most segített volna nekünk, de nem használjuk, ami nagy baj. A futball fejlődésének ez nem tesz jót, de még rám is hatással lehet ez az eredmény. Nekem sem mindegy, hogy itt pontot szerzek a csapatommal, vagy nem. Az állásom is múlhat rajta. A magyar újságírók korrektségét köszönöm, akik hozzám hasonlóan látták az utolsó 30 másodperc történéseit”

- mondta a szakember, aki többször elnézést kért, amiért hosszan beszélt, és elragadták az érzelmek. 

Jurcevic úgy gondolta, túlságosan tisztelték az elején az ellenfelet, a második játékrésszel elégedett volt, nagyot küzdött a csapata.

Marco Rossi azt mondta, hogy 70-75 percig rendben volt a csapat, utána már kiütköztek a fáradtság jelei is. 4-0-ra is nyerhettünk volna, a végén mégis bajba kerültünk. A hozzáállással elégedett volt.

Rovatok