Index Vakbarát Hírportál

Köszönjük a bírónak és az UEFA elnökének

2019. október 13., vasárnap 20:53

Korhut Mihály bombagóljával 1-0-ra verte Magyarország Azerbajdzsánt a vasárnap esti budapesti Eb-selejtezőn, és abszolút versenyben maradt, hogy kijusson a jövő évi tornára. Az esélyünk viszont sokkal kisebb lenne, ha nincs a holland játékvezetők szarvashibája, illetve ha van videóbíró az Eb-selejtezőkön, mint a világ összes nívósabb bajnokságában.

A 10. perctől vezetett a magyar csapat, de a 92. percben egy szabadrúgás után az azeriek középre fejelték a labdát, Gulácsi ugyan beleütött, de az ötösön érkező játékos, Bahlul Mustafazade a hasával a hálóba sodorta azt. Teljesen szabályos találat volt, ám a holland bíró, Dennis Higler kezezést jelzett, és kifelé ítélt szabadrúgást,

nem adta meg a gólt.

Hogy ő miért volt ennyire biztos benne, nem tudni, nem állt jó szögben, aki jobban láthatta, az a partjelzője volt, de - ahogy a partjelzők általában - ő sem vitatta a játékvezető döntését.

Mivel az UEFA nem tartja fontosnak, hogy az első számú tornájának selejtezőin legyen videóbíró, megúsztuk, vissza sem nézhették a gólt, hogy megállapíthassák, kézről szó sem volt.

Szerencsénk volt, nem úgy, mint egy hónapja, amikor a szlovákok lesgólt rúgtak, amellyel 1-0-ra vezettek a szeptember 9-i selejtezőn, majd nyertek is 2-1-re. Nem tudni, ha ott 0-0 marad az állás, hogyan alakul a meccs a továbbiakban, de az biztosnak tűnik, hogy vasárnap este a bírótól és az UEFA-elnök Alexander Ceferintől kaptunk két pluszpontot.

a

Rovatok