Index Vakbarát Hírportál

Messi sorozatban harmadjára vette át az Aranycipőt

2019. október 16., szerda 18:34

Sorozatban harmadjára, összességében pedig hatodjára vehette át szerdán Lionel Messi a a legeredményesebb európai bajnoki góllövőnek járó Aranycipőt, miután az előző idényben harminchatszor volt eredményes a spanyol bajnokságban – írja az MTI.

Messi a díjátadón elmondta, hogy a csapat és a társai nélkül egyetlen ilyen díját sem tudta volna megnyerni, és arról is beszélt, hogy az elmúlt szezonban óriási csalódásként élte meg, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjében úgy búcsúzott a későbbi győztes Liverpoollal szemben, hogy a katalán fővárosban rendezett első mérkőzésen 3-0-ra nyert csapata. A Barca idén külön videóval ünnepelte a díjat, amiben a Messire bevillanó kecskefejjel nyomatékosították, hogy ki is a valaha volt legjobb játékos – vagyis a GOAT.

Az Barca sztárja egyébként már tavaly rekordot döntött, mikor ötödik Aranycipőjét szerezte, de idei győzelmável még jobban elhúzott a többiektől. Ezúttal ugyanakkor akadt egy komoly kihívója: Kylian Mbappé könnyen megszorongathatta volna, ha a PSG utolsó négy bajnokijából hármat nem a lelátón tölt eltiltás miatt.

Az argentin játékos a most zajló idényben sérülése miatt eddig keveset játszott, és csak egy gólt szerzett, ezt pedig a Barcelona is megérezte, elég gyengén kezdett a bajnokságban. Az előző három meccsen ugyanakkor a csapat nyerni tudott, így feljött a második helyre a La Ligában, és jelenleg két ponttal van lemaradva a Real Madrid mögött.

Rovatok