Index Vakbarát Hírportál

Ilyen csatárral már az Eb-n lennénk

2019. október 16., szerda 08:36

Finnország kis túlzással kijutott az Európa-bajnokságra: kedden 3-0-ra legyőzte Örményországot, az utolsó előtti meccse otthon van a győzelem nélkül álló Liechtenstein ellen, amely ebben a körben otthon kapott egy ötöst az olaszoktól.

A finnek a csoport második helyén öt ponttal verik a harmadik Örményországot két fordulóval a vége előtt. 

A szerdai meccs hőse is Teemu Pukki volt, aki idén 8 válogatott meccsen 7 gólt szerzett. Most épp duplázott, ziccerben kétszer betöltötte ugyanazt a file-t, zseniálisan emelt alá a labdának, a kapus mindkétszer esélytelen volt.

Teemu Pukki duplája Örményország ellen

A csatár 28 évesen ért be, az előző szezonban 30 gólt rúgott az angol másodosztályú Norwich-ban, amellyel feljutottak a Premier League-be, ahol Pukki most öt meccsen hat góllal áll.

a

Duplázott szerda este az izraeli Dabbur is, ők otthon Lettországot győzték le 3-1-re. Az első gólját is nagyon szépen rúgta be, na de a második, az igazi mestermű, egy panenka, csak nem álló labdából.

Izrael-Lettország 3-1

Munesz Dabbur Szoboszlai Dominik klubtársa volt a Red Bull Salzburgban az előző két idényben, 66 gólt lőtt ez idő alatt. Nem véletlenül vitte el a nyáron a Sevilla, ám oda kvázi sose fér be, alig játszik.

Dabbur második gólja az Izrael-Lettországon

Pukki is, Dabbur is messze van még attól is, hogy sztár legyen, mégis, selejtezőkön meghatározóak. A magyar válogatott legjobb góllövői a selejtezőkön Pátkai és Willi Orbán két-két góllal, nem kell mondani, mennyire elférne ez a két csatár a csapatunkban. Tán' velük már ki is jutottunk volna az Eb-re. 

a

Rovatok