Index Vakbarát Hírportál

Miriuță kizavarta az öltözőből a kisvárdai tulajt, nemsokára kirúgták

2019. október 18., péntek 10:02

A Kisvárda október 8-án megvált vezetőedzőjétől, Vasile Miriuțătól. Fergeteges volt az indoklás:

Klubunk és a vezetőedző futballról alkotott elképzelései különböztek.

Amikor szerződtették, még nyilván ugyanazon a hullámhosszon voltak, és mindenben egyetértettek.

A magyar válogatottban 9-szer játszó Miriuță most Romániában beszélt arról, milyen is volt a magyarországi közeg.

Felidézte: az augusztus 24-i, Újpesti elleni – végül 2-0-s győzelemmel zárult – hazai meccsükön a kisvárdaiak a félidőben 1-0-ra vezettek Grozav találatával, és ő épp a gólszerzőnek adott taktikai utasításokat. Eközben arra lett figyelmes, hogy rajta kívül még valaki kiabál az öltözőben. Révész Attila tulajdonos volt az. Miriuță megkérdezte tőle, hogy pénzt hozott-e csapatnak, majd megkérte, hogy távozzon. A jelenet után szóban többet már nem érintkeztek, csak emailben.

Miriuță azt is elmondta, hogy biztonsági őrt állított az öltöző ajtaja elé, akinek a lelkére kötötte, hogy még az ő édesanyját sem engedheti be. 

A Kisvárda ezután három bajnoki meccset elbukott, majd a Zalaegerszeggel 3-3-as döntetlent játszott október elején. Révész pedig úgy határozott, hogy a Kocsis János és Dajka László tandem kezében jobb helyen van az irányítás.

Révész a Digisporton reagált Miriuță szavaira. „A szünetben valóban lementem, a folyosón volt, visszajött velem; Gosztonyi sérüléséről érdeklődtem, nem kiabáltam, ráadásul olvasom, hogy épp Grozavnak taktikai utasításokat adott – ez kicsit meglepő volt számomra, mert a többieknek sem adott soha taktikai utasítást. Úgy telefonáltak bent a játékosok, mintha kártyapartin lennének.”

Hozzátette, az igazi okokat nem fogja elmondani. „A klubunk számára nagy kárt okozó cselekedetet tett, amit nem tudtunk tolerálni.”

Rovatok