Index Vakbarát Hírportál

Kitiltották őket, de 200 szerb mégis beszivárgott a BL-meccsre

2019. október 23., szerda 09:55

A szerb Crvena zvezda szurkolóit egy korábbi rasszista incidens miatt az UEFA kitiltotta az idegenbeli meccsekről, a keddi Tottenham elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre mégis több mint kétszázan szivárogtak be. Az angol klub vizsgálatot is indított az ügyben.

A Crvena zvezda-szurkolók hivatalosan nem válthattak jegyet a BL-meccsre, nem is volt értékesítés a vendégcsapatnak, de a stadion legfelső szintjére, a hazaiak közé vegyülve körülbelül kétszázan mégis tudtak illegálisan belépőt szerezni.

Az Independent cikke szerint a North Standon gyűltek össze a szerb szurkolók, akik skandálással támogatták is csapatukat. A biztonságiak a túl nagy létszám miatt meg sem próbálták kivezetni Crvena zvezda-drukkereket a stadionból, inkább csak arra törekedtek, hogy valahogy elszeparálják őket a hazaiaktól.  

A Tottenham most vizsgálja, hogyan kaphattak jegyet a szerb szurkolók, próbálják beazonosítani azokat, akik átadhatták nekik az egyéni belépőjüket.

A meccs előtt a Crvena zvezda edzője, Vladan Milojevic is adhatott még egy lökést a szurkolóknak, mert a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy elítéli a rasszizmust, de azért szeretné, ha mégis lennének szurkolóik a lelátókon. Azt nem tudni, mennyit segíthettek volna, ha többen vannak, mert a Tottenham egy 5-0-val gázolt át a szerb csapaton.

Rovatok