Index Vakbarát Hírportál

Dibusz: Ez a meccs fordulópontot jelenthet

2019. október 24., csütörtök 21:13

A Ferencváros középső védője, Botka Endre azt mondta a Sport1 kamerája előtt, biztos volt benne, hogy tudnak rúgni egy gólt, és nagyon örül, hogy nem kaptak, mert így győztesen távozhatnak a CSZKA Moszkva stadionjából.

"Sok dolgom volt, várható volt, hogy nem fogok unatkozni, de nem is baj, legalább nem fáztam. Sikerült végre három pontot szerezni.

Az előző mérkőzés a Ludogorec ellen nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de ez a meccs fordulópontot jelenthet. Mindenkinek nagy lendületet adhat a csapatban"

- értékelt a meccs legjobbja, Dibusz Dénes.

Ilyen szintű csapatok ellen szükség van a szerencsére, szükség van az extra teljesítményre is, tette hozzá.

Úgy készültek, hogy az oroszok élet-halál meccsnek fogják fel, erősen akartak kezdeni.

"Összességben azonban jól zártunk, voltak ugyan ziccereik, az egyiket mellérúgták, a másikat megfogtam az első félidőben.

Nehéz meccs volt, pontosan játszottak, de a végén berúgtuk a győztes gólt. Isael rálőtte, Zubkov becenterezte, Roli pedig bepasszolta. Jól sikerültek a cserék. Mindenki hozzátette a magáét."

A Fradi két hét múlva a CSZKA-t fogadja, november végén pedig az Espanyolt, amelyik legyőzte a Ludogorecet. Ha a két hazai meccsét hozni tudna, hatalmas esélye lenne a továbbjutásra, egyben a tavaszi folytatásra.

Szergej Rebrov úgy nyilatkozott, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, de ők ebből egyet berúgtak, ezért megérdemelték a három pontot. Nem gól nélküli meccsért jöttek. A CSZKA nem fogja elfelejteni ezt a mecset. 

„Nagyon nehéz ellenfelünk volt, mindkét csapatnak sok helyzete volt. Különösképpen örülök annak, hogy az csapatom összeszedte magát a második félidőben és megszerezte azt a három pontot, amely rendkívül fontos volt mindkét klubnak. A második félidőben megerősítettük a középpályánkat, a CSZKA mintha elkészült volna az erejével, mi pedig fel tudtuk venni a versenyt" - nyilatkozta később Rebrov.

„Isael és Roli kevés lehetőséget kaptak, de nagyon profin mindent beleadtak."

A gólszerző, Varga Roland a csapat erejét és tartását, szellemiségét emelte ki. Tudták, hogy három belső védővel játszanak, akik nem a leggyorsabbak, ezért erre játszottak rá. A gólra azonban a végéig várni kellett. „Akkor már nagyon nagy területek voltak mögöttük, tudtuk, hogy hosszú labdákkal lehetnek még lehetőségeink, persze az elsődleges az eredmény megtartása volt. Hatalmas dolog, hogy nyerni tudtunk" - mondta.

A CSZKA Moszkvát irányító Viktor Honcsarenko azt mondta, folyamatosan ugyanaz a probléma a csapatával: az első félidőkben nagyon jól játszanak, de utána egyszerűen elfáradnak játékosai. A második félidőben ezúttal sem sikerült jó játékot bemutatnunk. Ez inkább pszichés probléma, a csatáraink egyszerűen elbizonytalanodnak a helyzeteknél. Sokszor kapkodó volt a játékunk."

„A félidőben az hangzott el, hogy próbáljuk a középpályán és a támadósorban kicsit jobban megtartani a labdákat, ami szerencsére működött is. Így kicsit levegőhöz jutottunk, és nem kellett folyamatosan nyomás alatt játszanunk. Az első félidőben ezzel voltak komoly problémáink" - nyilatkozta az MTI-nek Lovrencsics Gergő, aki hozzátette, érezte az erőt a csapatban.

Rovatok