Index Vakbarát Hírportál

Építettek egy stadiont, nem játszhatnak benne este

2019. október 24., csütörtök 14:09

Hamarosan elkészül a Freiburg új, 35 ezer férőhelyes stadionja, amelyet 80 millió euróból építenek meg. 1954 óta a Schwartzwaldstadionban játszottak, a következő idényt már az újban kezdhetik. Kérdés viszont, hogy mennyi néző előtt, ugyanis Baden-Württemberg tartomány bírósága úgy határozott, este 8 után nem lehet játszani az arénában, mert az túl nagy zajjal jár.

Hétköznap és szombaton reggel 8 és este 8, vasárnap reggel 9 és délután 1, illetve délután 3 és este 8 között engedélyezettek a meccsek - nyilvánította ki a bíróság.

A Bundesligában péntek este fél 9-kor, szombat délután fél 4-kor és kora este, fél 7-kor, vasárnap délután fél 4-kor és este 6-kor, valamint ritka esetben hétfő este fél 9-kor játsszák a meccseket. Vagyis a Freiburgnak marad a szombat és a vasárnap kora délután, illetve a vasárnap kora este arra, hogy megrendezze a hazai meccseit.

A Bundesligában ez még menedzselhető, de ha a csapat kijut a nemzetközi kupákba, abból nem kis problémájuk lehet: a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában keddtől csütörtökig legkorábban 18:55-kor kezdődnek a meccsek, vagyis jelen állás szerint kupameccsre a Freiburgnál nem kerülhetne sor.

A magyar válogatott Sallai Roland klubja nyolc meccs után a 6., Európa Liga-indulást jelentő helyen áll a bajnokságban.

(Borítókép:  Uwe Anspach / picture alliance / Getty Images)

Rovatok