Index Vakbarát Hírportál

A csel, ami felér egy góllal

2019. október 25., péntek 19:26

Basaksehir Isztambul-Wolfsberger, első olvasásra nem lehetett még a nap meccse sem az Európa Ligában, a nagyratörő török kiscsapat éppcsak megverte az osztrák miniklubot.

Gól is csak egy volt, nyertek a törökök, de legalább szép találatot láthattunk, ami egy csel miatt kivételes. Aki bemutatta, a válogatott Irfan Kahveci.

A 24 éves középpályás a hosszú keresztlabdát is zseniálisan vette át, majd egyedül indult a kapura. Egy védő állta útját, meg kellett vernie, és ezt meg is tette: óriási lövőcselt csinált, ballal, talppal húzta el a labdát, szegény hátvéd nagyon megette, majdnem hátra esett. Kahveci, miután ballal megcsinálta a cselt, jobbal kilőtte a hosszú alsó sarkot, briliáns gólt szerzett. (A videón 3 perctől látható a csel sok ismétlése.)

A következő mozdulatai sajnos már a politikáról szóltak, a mostanában a törököktől már sokszor látott tisztelgést mutatta be gólörömként ő is, csatlakozott hozzá három külföldi légiós csapattársa, köztük a brazil Robinho. Törökország hadseregének tisztelegtek, amely épp Szíriában van bevetésen a nem kis politikai krízist okozó hadműveletben.

A Kahveci név egyébként ismerős lehet, Nihat Kahveci úgy 20 éve volt a csúcson, éveken át játszott Spanyolországban, a Real Sociedaddal majdnem bajnok lett 2003-ban, és sokáig volt a Villarreal légiósa is, amellyel 2008-ban szintén második lett a bajnokságban. Kerestünk, de nem találtunk rokoni kapcsolatot közte és Irfan között.

Rovatok