Index Vakbarát Hírportál

Három védőt fektetett el gólja előtt a Honvéd-csatár

2019. október 26., szombat 19:52

Az NB I. 10. fordulójában a Mezőkövesd 3-1-re verte a Debreceni VSC-t, ezzel újra a bajnokság második helyén áll.  A Felcsút hetedik meccsén sem kapott ki. A Honvéd végre nyert otthon.

A Mezőkövesd eddig otthon nem volt túl sikeres, egymás után három hazai meccset bukott el, ennek ellenére a tabella elején tudott maradni. A Debrecen ellen viszont sikerült javítania. Az első gólt Berecz Zsombor lőtte néhány másodperccel a szünet előtt, jó 20 méterről talált a jobb fölső sarokba. A második félidő elején Zizivadze góljával már kettővel ment a Mezőkövesd, amire a 61. percben válaszolt a DVSC. A meccset a csereként beállt Vajda döntötte el egy kontra végén. A Mezőkövesd most a bajnokság másodikja, pontban beérte a vasárnap játszó Fehérvárt. 

stat

Az Újpest és a ZTE elég hektikus meccset játszott egymással, mindkét oldalon sok helyzettel és rengeteg hibával. Az Újpestnek volt több kapura tartó lövése, de Demjén elég jól védett az egerszegi kapuban. A végeredmény 0-0 lett, és ezzel egy hosszú sorozat szakadt meg, a két csapat korábbi 76 NB I.-es meccsén most először nem született gól.

stat

A Felcsút elég jó sorozatban van, hét meccsen maradt veretlen, és eközben öt győzelmet szerzett. Most a Kisvárdát győzte le az MTI tudósítása alapján nem túl magas színvonalú meccsen. Az első kaput eltaláló lövésre a 70. percig kellett például várni. Ezután kilenc perccel jött Henty meccset eldöntő gólja.

stat

A Honvédnak eddig nem volt nagy szezonja, de most átlépett önmagán, a bajnokságban először sikerült hazai pályán nyernie. Az első gólt Lanzafame lőtte 11-esből a Kaposvári Rákóczinak, a második pedig egy nagy szóló végén, három játékost elfektetve Moutari szerezte meg (itt látható a gól). A meccsen a Honvéd volt veszélyesebb, Lanzafame és Moutari került még többször nagy helyzetbe.

stat

A Diósgyőr is megszakította egy rossz sorozatot, a szezonban először nyert idegenben. Ennek a Paks látta kárát, ami Böde Dániel nélkül 2-1-re kikapott. 

stat

tabella

Rovatok