Index Vakbarát Hírportál

U17-es vb: egy perc alatt összeomlott a magyar válogatott

2019. október 26., szombat 23:58

Nagyon jól kezdett a magyar futballválogatott a brazíliai U17-es világbajnokságon Nigéria ellen, de hiába vezetett sokáig 2-1-re, a végén 4-2-es vereséget szenvedett.

A válogatott remekül rajtolt, már a 3. percben 1-0-ra vezetett. A bal oldalról az üresen hagyott Komáromi György kapott remek beívelést, könnyedén hálóba terelte közelről a labdát.

Nigéria a 20. percben 11-esből egyenlített, miután Orosz Donát védőmunkáját ítélték szabálytalannak. A büntetőt Samson Tijani vágta be a bal alsó sarokba. 

A góltól nem hagyta lendületbe jönni Nigériát Preisinger Sándor válogatottja, a 28. percben már újra a magyaroknál volt az előny. Major Sámuel ügyesen használta ki az egymásra váró védők bizonytalanságát, lecsapott az 16-osnál keresztbe gurított labdára, és egyből a kapuba is lőtt.

A második félidőben jobbára Nigéria irányította, folyamatosan nyomás alatt tartották a magyarokat, még ha ez jó darabig nem is mutatkozott meg komoly helyzetekben, mert elég jó volt a védelem. A játék mindkét oldalon elég ritmustalanná vált, nem sok kidolgozott akciót mutattak be a csapatok. 

A leülő válogatottat a 79. percben büntette meg az ellenfél, egy szögletnél Hegyi kapus rosszul jött ki, nem tudta elütni a labdát, az így üresen maradt kapuba pedig Ibrahim fejelte be.

Ezután esély sem volt talpra állni, szinte rögtön a középkezdés után meglett a harmadik nigériai gól. A bal oldalon vitték fel a labdát, majd a másik oldalon érkezett Adeniyi a beadásra, amit elég könnyen a hálóba fejelt a rosszul helyezkedő védő miatt.

A kegyelemdöfést aztán a 86. percben adták meg, Tijani egy 25 méterről lőtt szabadrúgásból talált be Hegyi kapujába.

A magyar csapat a csoportjában Ausztráliával és Ecuadorral játszik még, előbbivel magyar idő szerint szerdán 0 órakor, utóbbival pénteken 21 órakor találkozik majd. U17-es világbajnokságon utoljára 1985-ben vett részt magyar csapat.

Rovatok