Index Vakbarát Hírportál

Javában ünnepelték a fantomgólt, üres kapura kaptak egyet belőle

2019. október 28., hétfő 09:38

A szezon legfurcsább nemgólja, majd gólja született még szombaton a horvát bajnokságban a Hajduk Split és a Slaven Belupo mérkőzésén, amit végül 2-0-ra nyert meg a Hajduk.

Az eset a 73. perc legvégén, 1-0-s Hajduk-vezetésnél történt, amikor a Slaven egy viszonylag nagynak tűnő kapushibát próbált meg kihasználni: a tizenhatos vonalától indított kigurításra csapott le egy Slaven-játékos, majd megpróbálta egyből átemelni a kapust, aki kétségbeesetten próbált visszaérni a kapujába.

A tévés kameraszögből úgy tűnt, hogy nem sikerült neki, és csak a vonal mögül ütötte ki a labdát, ám hiába kezdett le több Slaven-játékos ünnepelni a pálya közepén, a játék ment tovább. A legjobban a Slaven kapusa lepődött meg ezen, aki épp a felezővonal mellett az edzői stábbal beszélt meg valamit. Az emiatt üresen maradt kapura könnyűszerrel vitte végig a kontrát a Hajduk, beállítva a 2-0-s végeredményt.

Az eset többszöri megnézés, illetve a plusz kameraszögek után lesz egyértelmű:

az emelés valójában a bal kapufán csattant, csak pont úgy ért vissza a kapus, hogy úgy tűnhetett, valahogy vetődés közben lábbal, de már a vonalon túlról kotorta ki a labdát, ami valójában a kapufáról jött ki.

A furcsa az egészben, hogy a pályán álló játékosok nem a tévében nézték a helyzetet, tehát nekik jobban kellett volna látniuk, hogy kapufáról van szó.

Mindenesetre tökéletes időzítést mutat, hogy pont halloween előtt csapott le a fantomgól.

Rovatok