Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai góllal válaszolt a kritikára

2019. október 28., hétfő 11:05

Az osztrák labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának rangadóján a Red Bull Salzburg, ha a vártnál nehezebben is, de 3-2-re győzött a Rapid Wien ellen, és továbbra is veretlenül vezeti az osztrák Bundesligát.

A Salzburg vezető gólját Szoboszlai Dominik szerezte tizenegyesből a 31. percben. A Red Bull 19 éves norvég csatára, Erling Håland tört be a tizenhatoson belülre, ahol rutinosan fennakadt Strebinger kapusban. A megítélt büntetőt a koreai támadó, Hvang Hicshan szerette volna nagyon elvégezni, de Szoboszlai nem hagyta magát lebeszélni a rúgásról. Ezt jól is tette, Strebinger hiába érezte az irányt, a jól helyezett és erős lövést nem tudta kivédeni. Szoboszlainál jobban talán csak Håland örült a gólnak, aki a gólöröm közben szó szerint majd megőrült.

A magyar válogatott középpályásnak ez már a negyedik gólja volt az idei szezonban, összesen pedig kilenc gólnál tart a Red Bull Salzburg első csapatánál. Szoboszlai hozzáállását az elmúlt héten kritizálták az osztrák sajtóban, a Kronen Zeitung újságírója szerint az utóbbi időben kissé arrogánsan viselkedett, ami a szurkolóknak sem tetszett.

Szoboszlai nem játszott a Napoli elleni BL-meccsen, amiről a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, hogy nem több egyszerű rotációnál. Ami igaz is, az idén először BL-főtáblás Salzburgnál ő kapta a nyolcadik legtöbb játékpercet a szezonban, a középpályások közül csak Zlatko Junozović töltött nála több időt a pályán.

Szoboszlai gólja után két perccel megint Håland harcolt ki egy büntetőt, ami az előzőnél már sokkal egyértelműbb volt. Ezt már Hvang Hicshan végezte el, de ki is hagyta. Pár perccel később Håland lőtt gólt, a szezon felfedezettjének ez már a 12. gólja volt a bajnokságban, összességében pedig már 21 gólnál jár, és még a szezon felénél sem tartunk. A 2-0 után a Salzburg leült, amit a Rapid ki is használt. Az első félidő ráadásában Christoph Knasmüllner szépített, a 87. percben pedig Mateo Barać egyenlített. A csattanó a hosszabbításban jött el, Zlatko Junozović a meccs legvégén lőtt óriási szabadrúgásgólt, amivel végül megnyerte a rangadót a Salzburgnak. Szoboszlai szinte végigjátszotta a meccset, a 89. percben cserélte le Jesse Marsch vezetőedző.

12 forduló után a Red Bull Salzburg 32 ponttal vezeti az osztrák Bundesligát, három ponttal megelőzve a második LASK Linzet. A harmadik a 24 pontos Wolfsberger AC. A Salzburg már 50 gólt szerzett a bajnokságban, ami meccsenként 4,16-ös gólátlagot jelent. Ennek fényében nem is meglepő, hogy Jesse Marsch csapata egész Európában a legtöbbször próbálkozik kapura lövéssel, meccsenként 10,3-mal.

Rovatok