Index Vakbarát Hírportál

Maradona a kispad helyett trónszékről nézte végig csapata győzelmét

2019. október 30., szerda 12:11

Az 59. születésnapját szerdán ünneplő Diego Maradonát királynak járó fogadtatásban részesítette korábbi klubja, a Newell's Old Boys, amikor a Maradona vezette Gimnasia de La Platával játszottak az argentin bajnokságban.

A Newell's a meccs előtt egy trónra hasonlító karosszéket helyezett a vendég kispad mellé, amit Maradona alá is írt. A legenda szemmel láthatóan fürdött a népszerűségben, az egész stadion őt éltette. A lelátón egy óriási drapérián is az ő képmása szerepelt, pedig pályafutása során csak öt meccset játszott a Newell's-ben,

Maradona aztán a meccset is a trónon ülve nézte, és igazán elégedett lehetett a látottakkal. A Gimnasia 4-0-val ütötte ki a Newell's-t, de így is csak az utolsó előttiek a 24 csapatos bajnokságban.

Maradona szeptemberben óta vezeti a Gimnasia de La Platát, azóta négy vereség mellett a mostani volt a második győzelme. Maradona még júniusban, egészségügyi okok miatt mondott le a mexikói Dorados de Sinaloa csapatának a vezetőedzői posztjáról. Maradona orvosai tanácsára döntött a távozás mellett, mert a munka helyet az egészségére kellett koncentrálnia, a vállát és a térdét is megoperálták.

A minden idők egyik legjobb futballistájának tartott egykori csatár, az 1986-os világbajnok argentin csapat vezére már hosszabb ideje küzd egészségügyi problémákkal, januárban gyomorműtétet hajtottak végre rajta.

Rovatok