Index Vakbarát Hírportál

Negyvenegy meccs után nyert újra bajnokit a pályán mozdulatlanul tüntető csapat

2019. október 30., szerda 14:22

A Veracruz mexikói labdarúgócsapat negyvenegy mérkőzés után tudott ismét nyerni, a mexikói bajnokság keddi játéknapján 1-0-ra győztek a Puebla ellen, írja az MTI.

A Veracruz - amely utolsó a 19 csapatos mexikói bajnokság Apertura szezonjában - ezt megelőzően 2018. augusztus 25-én, 1-0-ra nyertek a Tijuana ellen. A győztes gólt a török válogatott korábbi játékosa, Colin Kazim-Richards szerezte. Azóta tizenegy döntetlen mellett harminc vereséget szenvedett a Veracruz.

A csapatot ebben a 14 hónapban hat edző - Hugo Chavez, Jose Luis Gonzalez China, Juvenal Olmos, Robert Dante Siboldi, Enrique Meza, jelenleg pedig Enrique Lopez Zarza - irányította.

A gyenge szereplés oka érthető, a fizetések elmaradása miatt a Veracruz játékosai úgy tiltakoztak, hogy az UANL Tigres elleni bajnoki első három percében mozdulatlanok maradtak.

Az ellenfél akkor az első percben szintén nem futballozott, utána viszont kihasználta a hazai sztrájkot, és kétszer betalált a Veracruz kapujába. A találkozót végül 3-1-re nyerte meg a vendégcsapat.

Rovatok