Index Vakbarát Hírportál

Az év meccse az angol Ligakupában: 5-5 után, 11-esekkel ment tovább a Pool

2019. október 30., szerda 22:50

Enyhén szólva eseménydúsra sikerült a Liverpool-Arsenal az angol ligakupa nyolcaddöntőjében: a rendes játékidőben tíz gólig jutottak a csapatok, majd a tizenegyespárbajban is csak egyetlen játékos hibázott. 

Az őrület azzal indult, hogy a Liverpool már a hatodik percben előnyben volt Musztafi öngóljával, innentől viszont nem igazán úgy nézett ki a dolog, hogy a hazai csapat jut tovább. Az Arsenal ugyanis rákapcsolt, és Torreira, valamint a duplázó Martinelli révén 3-1-re elhúzott. A Pool a szünet előtt egy tizenegyessel szépített, Milner lőtte be a büntetőt.

 

A második félidőben sem lassítottak a csapatok. Az 54. percben az arsenalos Maitland-Niles góljával 4-2-re ment a csapata, nem sokkal ezután viszont a Liverpool négy perc alatt két gólt is vágott: előbb Oxlade-Chamberlain, majd Origi talált be, így 4-4-re álltak.

Ez sem tartott sokáig, mert a 70. percben újra az Arsenal került előnybe, nem is akármilyen góllal, Joe Willock nagyjából húsz méterről vágta be a labdát. 

Az Arsenal 5-4-re vezetett, amikor megkezdődött az ötperces ráadás, melynek végén jött a slusszpoén: a 94. percben Origi ismét egyenlített. Ez sem volt csúnya: kapásból, kapura fordulva lőtt a kapuba, vagyis 5-5-tel zárult a rendes játékidő.  

A Ligakupában hosszabbítás nincs, szóval egyből jöhettek a tizenegyesek. A párbajban mindössze egyetlen játékos hibázott, az arsenalos Ceballos, a Liverpoolból viszont mind az öt játékos belőtte a sajátját, így ők jutottak tovább. 

(Borítókép: Liverpool csapat tagjai ünneplik győzelmüket a büntetőpárbaj után. Fotó: Visionhaus / Getty Images Hungary)

Rovatok