Index Vakbarát Hírportál

Úgy elrontotta a lövést, hogy tökéletes gólt rúgott Buffonnak

2019. október 31., csütörtök 08:30

Leonardo Bonucci fejesével szerzett vezetést a Juventus szerda este a Genoa elleni, hazai bajnokiján, de a kiesés elől új edzővel menekülő csapatnak még a szünet előtt sikerült egyenlítenie. Nem is akárhogyan, egy egészen hihetetlen lövéssel.

Egy lefülelt passz után Christian Kouame lőtt a tizenhatoson kívülről, és csak azt lehetett látni, hogy Buffon kapus elindul a hosszú sarok felé, a labda pedig rettentő lassan bepattan a rövidbe. Egyértelmű volt, hogy nem pattant meg, de akkor mi történt?

Sokadik ismétlődésből látszott, hogy a csatár a jobb alsó sarkot célozta meg, jobbal ellőtte a labdát, Buffon el is indult arra, de Kouame a bal lábát találta telibe, amiről a másik sarokba pattant a labda. Esélytelen volt védeni.

A meccs a továbbiakban is drámaian alakult, az 51. percben 10 emberre fogyott a Genoa, a Juvéból a 87. percben küldtek le egy embert, de a vendégek átvészelték az emberhátrányos szűk félórát.

Aztán a 92. percben Cristiano Ronaldo lesgólt rúgott, amit a videóbíró vett el, a vége mégis 2-1 lett. Már a 94., utolsó percben jártunk, amikor Ronaldót a 16-oson belül teljesen értelmetlenül megakasztották, sima büntető. A szupersztár állt oda, és a 97. percben be is verte.

A Juventus 14. meccse volt a szezonban és a hatodik 2-1-es győzelme. Maurizio Sarri csapata vezeti a bajnokságot.

a

Rovatok