Index Vakbarát Hírportál

Gulácsiék 8-0-ra végezték ki Szalaiékat, 5-öt kapott Bayern

2019. november 2., szombat 17:38

Kiütéses győzelmet aratott szombaton az RB Leipzig a Bundesligában a Mainz 05 ellen. Ez volt a német bajnokság magyaros rangadója, a Lipcse kapuját Gulácsi Péter védte (Willi Orbán sérülés miatt nem játszott), míg a Mainzban kezdőként lépett pályára Szalai Ádám, aki csak 40 percet kapott.

A Leipzig erősen kezdett a meccsen, Marcel Sabitzer már az 5. percben betalált, ám ezután úgy tűnt, hogy a hazaiak leálltak, legalábbis fél óra játékhoz közeledve még 1-0 volt az állás. Ekkor viszont begyújtották a rakétákat, és a szünetig tartó 15 percben négy gólt is szereztek, majd a második félidő elején öt perc alatt még két találattal gázoltak át a Mainzon.

Leipzig-Mainz 8-0

A végeredményt a három gólig és három gólpasszig jutó Timo Werner állította be a 87. percben, ezzel Werner Ionel Ganea 2001-es teljesítménye óta elsőként ért el 3-3-as mutatót a Bundesligában.

leipzig-mainz

Nagy verésbe futott bele a Bayern München is, ami a Frankfurttól kapott ki 5-1-re. A vereségben nagy szerepe volt Jerome Boateng 9. percben kapott piros lapjának, igaz, a Frankfurt az emberelőnyben is csak lassan vette fel a tempót, és csak a 25. percben szerezte meg a vezetést. A Bayern a szünetre még 2-1-re mentett, a második félidőben viszont elhúzott, és végül 5-1-re nyert a Frankfurt.

Frankfurt-Bayern 5-1

A Bayern 10 forduló után 16 kapott góllal áll, utoljára 2008-ban, még Jürgen Klinsmann-nal kezdtek ennyire rosszul védekezésben.

frankbayern

Nem hibázott viszont a Borussia Mönchengladbach, ami 2-1-re nert idegenben a Bayer Leverkusen ellen, és mivel a Bayern kikapott, a Freiburg pedig 2-2-t játszott a Werder otthonában, a Mönchengladbach előnye már tisztán 3 pont az őt üldöző Borussia Dortmund előtt.

A Bundesliga történetének első nyugat-, kelet-berlini derbijét a keleti fél, a hazai pályán játszó Union nyerte 1-0-ra egy büntetővel.

tabella

Eredmények

Rovatok