Index Vakbarát Hírportál

Kengurutetemet lógattak ki a zentai futballstadionra, de senki ne gondoljon fenyegetésre

2019. november 2., szombat 10:04

Több szinten is furcsa történetet közölt szombat reggel a Szabad Magyar Szó, ami egy, a zentai népkerti stadion kerítésére fellógatott kenguru teteméről közölt fotót. A lap hozzáteszi, hogy az eset még októberben történhetett, csak a fotó bukkant fel az állat teteméről november legelején.

A furcsa, a Keresztapa lófejére utaló, fenyegetésként is felfogható üzenet helyett talán még bizarrabb magyarázatot kínál a lap a történtekre.

A felvetésük szerint ugyanis szó sincs arról, a városban elterjedt elméletről, miszerint a szerb bajnokságban jól szereplő, a szomszédos városban játszó Topolyának üzentek volna az állattal. Inkább az történhetett, hogy

egy zentai vállalkozó az egyik üzleti partnerétől ajándékba kapott egy kengurut, amely elpusztult (egyes információk szerint a tulajdonos kutyája oltotta ki az életét, de ezt egyelőre senki nem tudta megerősíteni). Aztán, hogy a halott kenguru mégse díszelegjen otthon, értesítette az egyik munkavállalóját, hogy szállítsa el, aki ezt meg is tette, viszont úgy döntött, a lábánál fogva felköti az állatot a stadion falára, s másnap elviszi kitömni, aztán pedig majd lesz mit mutogatni az unokáknak, vagy éppen eladásra felkínálni valakinek

– írják.

Az állatot a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium diákjai fényképezték le októberben – a tetemet október 21-én eltávolították a stadion kerítéséről –, egy ilyen fotó kerülhetett ki egy helyi Facebook-csoportba pénteken.

Rovatok