Index Vakbarát Hírportál

Nem Gulácsi, hanem Dibusz véd majd az új Puskás avatóján

2019. november 4., hétfő 16:41

Keretet hirdetett Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a csapat két következő mérkőzésére, a november 15-i, Uruguay elleni meccsre, ami egyben az új Puskás Aréna avatója is lesz, illetve a november 19-i, Wales elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőre. A kerethirdetés mellett azt is közölte Rossi, hogy Uruguay ellen nem Gulácsi Péter, hanem az elmúlt hetekben bombaformában védő Dibusz Dénes kezd majd a kapuban.

Rossi hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Uruguay ellen nem készül kísérletezésre, mert az is fontos mérkőzés lesz, de elképzelhető, hogy több ponton is  változtat a megszokott kezdőcsapaton a kapuscsere mellett.

Az olasz edző arról is beszélt, hogy remekül példázza, miért a futball a legnépszerűbb sportág Magyarországon, hogy villámgyorsan, három nap alatt elfogyott mind a közel 68 ezer jegy a mérkőzésre, ez pedig személyesen hatalmas felelősséget jelent neki, hiszen ezen a találkozón is jó eredményt várnak tőle. Hozzátette, ennyi néző előtt játékosként már lépett pályára, edzőként viszont még nem volt része olyan hangulatban, ami a közel 68 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Arénában várható majd, idézte Rossit az MTI.

A sérültekkel, vagyis Kádár Tamással és Willi Orbánnal folyamatos kapcsolatban van, de később dől el, hogy alkalmasak lesznek-e a játékra.

A keretben meglepetésként szerepel az elsőként behívott felcsúti Nagy Zsolt, aki az eltiltott Korhut Mihályt pótolhatja majd a védelem szélén. Visszatért a keretbe a Horvátország és Wales ellen győztes gólt szerző Pátkai Máté, illetve az NB I. hétvégi fordulójában varázslatos gólt szerző Gazdag Dániel.

A magyar válogatottnak győznie kell november 19-én Cardiffban, és akkor kijut a 2020-as Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott kerete

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

védők: Baráth Botond (Sporting Kansas), Bese Barnabás (Le Havre), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Pávkovics Bence (Debreceni VSC), Willi Orbán (RB Leipzig)

középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahely), Kovács István (MOL Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City), Pátkai Máté (MOL Fehérvár FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg), Vida Máté (Dunaszerdahely)

támadók: Dzsudzsák Balázs (Al Ittihad), Feczesin Róbert (Újpest FC), Holender Filip (FC Lugano), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Roland (Ferencváros), Zsótér Donát (Újpest FC)

(Borítókép:  Dibusz Dénes magyar kapus a Magyarország - Costa Rica barátságos labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2017. november 14-én. - f otó: Czagány Balázs / MTI)

Rovatok