Index Vakbarát Hírportál

90 ezer néző lesz az angol-német női focimeccsen

2019. november 6., szerda 11:41

Telt ház, 90 ezer néző várja szombaton a Wembley Stadionban az Anglia-Németország barátságos női labdarúgó-mérkőzést, írja az MTI.

Női labdarúgó-találkozón a világcsúcsot az 1999-es világbajnoki döntő tartja: a pasadenai Rose Bowl stadionban 90 185 néző látta, amint a házigazda amerikai válogatott 0-0-s végeredmény után tizenegyes-párbajban legyőzte a kínai válogatottat.

A 90 ezer néző új európai rekord lesz.

Az előző csúcsot is egy angol-német válogatott meccs tartotta, 2014 novemberében 55 ezer néző látta a londoni Wembley Stadionba a 3-0-s német győzelemmel végződött barátságos meccset.
    

Marozsán Dzsenifer, a németek magyar származású sztárja szerint az érdeklődés annak is köszönhető, hogy Angliában extrém módon fejlődik a női foci.

A nagy Premier League-csapatok egy ideje nagyon sok pénzt áldoznak a női futballra, és a női együttesek rendelkezésére bocsátják a stadionjukat. Erről kellene a Bundesligában is példát venni

- mondta a 27 éves olimpiai és Európa-bajnok játékos. Hozzátette, nagyszerű üzenet a női labdarúgók számára, hogy telt ház lesz a Wembley-ben.

Rovatok