Index Vakbarát Hírportál

Örömében elsírta magát a válogatott újonca

2019. november 6., szerda 14:05

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi hétfőn hirdette ki a november 15-i, Uruguay elleni barátságos meccsre és a november 19-i, Wales elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőre készülő válogatott keretét. A 28 játékos közé ezúttal két újonc is bekerült: a Debrecen védője, Pávkovics Bence és a felcsúti Puskás Akadémia védője, Nagy Zsolt.

Utóbbival a Nemzeti Sport készített interjút a válogatott behívó apropóján. A 26 éves játékos elmondta, hogy örömében elsírta magát, amikor előbb Pető Zoltán, a felcsúti klub technikai vezetője, majd a válogatott csapatmenedzsere, Tömő Attila is felhívta, hogy ne lepődjön meg, ha a kerethirdetésnél elhangzik a neve.

Nagy szerint legjobban a balhátvéd szerepkörben tud teljesíteni, ahonnan lehetősége van a támadások segítésére is. „Igyekszem támadó felfogásban, vállalkozó szellemben futballozni” – mondta az erősségeiről Nagy. Erre szüksége is lehet Marco Rossinak, ugyanis Korhut Mihály a walesi meccsen nem léphet pályára eltiltás miatt.

Egy év alatt nagyot változott Nagy körül a világ. Tavaly ilyenkor még az NB II.-es Csákvár játékosa volt, ahová még 2017-ben a felcsútiak adták kölcsön. Ott nem alakult a legjobban a pályafutása, 2018 tavaszán belső térdszalagszakadása volt, emiatt szinte egy teljes félszezont ki kellett hagynia. Csákváron egy sorral feljebb, balszélső középpályásként számoltak vele, így kilenc gólt is lőtt a másodosztályban.

A Puskás Akadémiához az év elején tért vissza, tavasszal pedig már alapember lett. A nyáron a csapathoz érkezett új vezetőedző, Hornyák Zsolt is kezdőként számít rá, a szezonban mind a 11 bajnoki mérkőzését végigjátszotta. Marco Rossi szövetségi kapitány a legutóbbi, Honvéd elleni meccsét a helyszínen nézte meg, amin a kispestiek 2-1-re nyertek a Felcsút ellen.

A kerettagság egyéni elismerés, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy csapattársaim „vastagon” benne vannak. Nélkülük aligha érdemeltem volna ki

- mondta Nagy.

Rovatok