Index Vakbarát Hírportál

A 93. percben menekült győzelembe a Juventus

2019. november 6., szerda 18:51

A Bayern München az Olimpiakosz Pireusz 2-0-s legyőzésével százszázalékos maradt a Bajnokok Ligájában, és negyedik győzelmével már a legjobb 16 csapat között van. A Juventus az utolsó pillanatban verte 2-1-re a Lokomotív Moszkvát.

 Miután Niko Kovacot kirúgták a Bayern Münchenből az Eintracht Frankfurttól elszenvedett 5-1-es vereség után, egy megbízott edző, Hans Dieter Flick kapta meg a csapatot. Az Olimpiakosz csak egypontos volt a meccs előtt a BL-ben, így az otthon felvállalt támadójátékra lehetett szüksége, hogy maradjon sansza a továbbjutásra.

ata

A görögök azonban ezúttal óvatosabb futballt játszottak, nem diktáltak nagy iramot, ami a Bayernnek is megfelelt. A németek már az első félidőben elég nagy fölényben voltak, az ötödik percben Goreztka máris veszélyeztett egy távoli lövéssel. A Bayern a félidő végéig összesen 11-szer lőtt kapura, az Olimpiakosz sokat köszönhetett a remekül védő José Sá kapusnak, többször is lehetetlen helyzetben mentett. A görögöknek csak a félidő elején, egy rosszul hazaadott labda után volt csak helyzetük.

A második félidőben sem sokat változott a játék, maradt a Bayern fölény, Sának továbbra is elég sok dolga volt. A 69. percben már ő sem segíthetett, Coman jobb oldalról belőtt labdáját Lewandowski sodorta be közelről a kapuba. A lengyel támadónak a szezonban ez volt 15. olyan Bayern-meccse, amin betalált. Eddig csak egy kupameccsen maradt gól nélkül.

A görögök egyszer-egyszer kontráztak, de nem volt veszélyes helyzetük, a 89. percben aztán el is dőlt a mérkőzés, a még fél perce sem pályán lévő Perisic első labdaérintéséből betalált. A Bayern négy támadóval vezette három védőre a labdát. Végül egy védő sarkáról visszapattanó labdát vágott kapuba a horvát.

Már a harmadik percben rekordot dönthetett volna Cristiano Ronaldo a Lokomotiv Moszkva ellen. A portugál klasszis október elején állította be Raúl korábbi csúcsát, pályafutása során 33 különböző csapatnak lőtt gólt a Bajnokok Ligájában.

Most pár centire járt a 34. gólhoz, a bő húsz méterről lőtt szabadrúgását ugyanis nagyon szerencsétlenül próbálta megfogni a hazaiak kapusa, kiesett a kezéből a kellemetlenül pattogó labda, és a két lába között gurult be a kapuba. Nem Ronaldo neve mellé került a gól, mert pár centivel a gólvonal előtt még teljesen feleslegesen belepöckölt Aaron Ramsey, a labdába. Elnézést is kért a walesi játékos Ronaldotol, akinek később se sikerült betalálnia a meccsen, érthető hát, hogy bosszús volt, amikor a 81. percben lecserélték.

Miután a Lokomotiv Moszkva a 12. percben egyenlíteni tudott, nagyon sokáig úgy nézett ki, döntetlen lesz a végeredmény, ám Douglas Costa az utolsó pillanatban betalált, így megismételte a Juventus a két héttel ezelőtti eredményt, ismét 2-1-re nyert az orosz csapat ellen.

Ezzel a három ponttal pedig az is biztossá vált, hogy a Juventus ott lesz tavasszal a kiesőszakaszban. Hamarosan az is kiderül, hogy az Atlético Madrid csatlakozik-e hozzá, a spanyol csapat a Leverkusen ellen játszik 21 órától. Ha ők is nyernek, már csak a harmadik hely lesz kérdéses az utolsó két fordulóban.

stat:

Rovatok