Index Vakbarát Hírportál

Kirúgta edzőjét Mészáros Lőrinc üzlettársának csapata

2019. november 6., szerda 11:26

Simon Antalt áprilisban nevezték ki a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Tiszakécskénél, de a gyenge eredmények miatt mennie kellett.

Kirúgta edzőjét az NB II.-ben szereplő Tiszakécske - írja a Lakitelek Café. Szerdán a bajnokságot vezető Csákvárral játszik a Tiszakécske, akkor már nem Simon Antal ül majd a kispadon. Még nem tudni, ki lesz az utódja, Nyilas Elek sportigazgató csütörtökre ígért tájékoztatást.

A Tiszakécske 13 meccs után mindössze 14. a bajnokságban, 2 ponttal előzi a kiesőhelyen álló Haladást. Két fordulóval korábban egy nagy vereségbe futottak bele, a Szegedtől kaptak ki 5-0-ra, múlt héten pedig a Magyar Kupából is kiestek a Tisza-partiak. 

A kécskei csapat Szíjj László érdekeltségébe tartozik, hivatalosan Duna Aszfalt TLC néven szerepel a másodosztályú bajnokságban. Szíjj cége, a Duna Aszfalt nyáron vásárolta meg az egykori Simicska-birodalom legnagyobb cégét, a Közgépet. Szíjj és Mészáros Lőrinc üzlettársak: tulajdonostársak egy horvát ingatlanfejlesztő cégben és magánemberként is összejárnak, októberben például együtt voltak Londonban a Chelsea-Videoton meccsen.

Simonnal szemben hamar elfogyott a türelem; április közepén nevezték ki, miután kirúgták elődjét, Szabó Istvánt. Simon korábban az Egert, a Zalaegerszeget és a Vasast is irányította. 

Az első benyomás mindig fontos, úgy gondolom, egy kis ékszerdobozt hoztak létre itt, a Tisza partján. Problémák nem lesznek, a csapat meg fogja őrizni tagságát a másodosztályban, aztán a nyári felkészülés már megadja a lehetőséget az új dolgok beépítésére. Nem az a típusú szakember vagyok, aki egyből igyekszik mindent megreformálni, szeretném kihozni ebből a közösségből a maximumot.

- nyilatkozta kinevezése után a Nemzeti Sportnak. 

Rovatok