Index Vakbarát Hírportál

Guardiola kapusnak cserélte be a válogatott jobbhátvédet

2019. november 7., csütörtök 12:54

Szorult helyzetbe került a szerda esti Atalanta-Manchester City BL-meccsen Pep Guardiola, a City edzője. Szünetben sérülés miatt le kellett cserélnie első számú kapusát, Edersont, Claudio Bravo állt a helyére.

A cserekapussal rendben is voltak, egészen a 80. percig, amikor a chilei játékos messze kijött a tizenhatosról, és felvágta az olaszok gólhelyzetben kilépő csatárát. A bíró azonnal kiállította Bravót.

Guardiolának elméletileg nem kellett volna pánikolnia, megvolt még a harmadik cserelehetősége. Csakhogy harmadik kapusa nem volt. A jobbhátvéd, 48-szoros angol válogatott Kyle Walkerhez fordult hát, hogy álljon be a kapuba.

A meccs kabaréhoz hasonlított, Bravót a 81. percben küldték le, annyit állt a játék, hogy a kapusított Walker a 88.-ban mehetett be, Mahrez helyett. A bíró így 7 percet hosszabbított.

A Bravo mezét és Ederson kesztyűjét, elég papagájos színösszeállítású szerkót viselő Walker azzal nyitott, hogy védte a kiállításnál megítélt, távolról ráküldött szabadrúgást. A ráadásban sem jött zavarba, így csapata megtartotta az 1-1-et a lefújásig.

Ederson meghúzódhatott, szereplése kétséges vasárnap, a nagy Premier League-rangadón, a Liverpool ellen. Lehet, hogy Bravo kezd, az edző pedig jobb, ha előkeríti a harmadik kapust.

Rovatok