Index Vakbarát Hírportál

Klopp: Ennél jobban nem tisztelhetném Guardiolát

2019. november 7., csütörtök 18:26

A Manchester Cityt irányító Josep Guardiola a világ legjobb edzője Jürgen Klopp, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Liverpool trénere szerint, írja az MTI.

„Az az igazság, hogy ennél jobban nem tisztelhetném Josep Guardiolát. Hosszú ideje ismerem, és számomra ő a legjobb edző a világon"– méltatta Klopp Guardiolát, aki korábban a Barcelona és a Bayern München kispadján is ült.

A többi között három spanyol, három német és két angol bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját és három klubvilágbajnokságot nyert csapataival. 2011-ben a nemzetközi szövetség (FIFA) az év edzőjének választotta, és ötödik helyen szerepelt a neve a France Football idei listáján, amely minden idők legjobb trénereit rangsorolta.

„Ugyanakkor megvan az esélyünk arra, hogy legyőzzük a csapatát. Nehéz lesz, de nem lehetetlen, és ez nekem elég" – mondta Klopp a szombati Liverpool–Manchester City-meccs előtt.

„Ez egy nagy mérkőzés lesz, ezt tudjuk. Az egész világ nézni fogja, ebben teljesen biztos vagyok, mindenki, akit ismerek."

A 12. forduló előtt a Liverpool  31 ponttal veretlenül vezeti a bajnokságot, a címvédő manchesteriek lemaradása hat pont.

Rovatok