Index Vakbarát Hírportál

Lehet buzi, szarházi MLSZ, de ne legyenek rasszisták

2019. november 8., péntek 09:24

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor interjút adott az M4-nek, a sportcsatorna újabb részleteket közölt honlapján a beszélgetésből.

Újra elmondta, hogy felzaklatta a Honvéd Craiova elleni Európa Liga meccse, de az európai szövetség (UEFA) alapelve, hogy a pályán elért eredményt nem változtatják meg.

„Mint UEFA-alelnök sem venném a bátorságot, hogy befolyásolni próbáljam a fegyelmi vagy a fellebbviteli bizottsági tagokat, mert valószínű egy súlyos fegyelmi büntetésnek néznék elébe. A fegyelmi eljárás rendjét és a fegyelmi szabályzat módosítását, mint az UEFA alelnöke, van módom befolyásolni, nem is voltam tétlen.

Az én javaslatom volt - aminek a hasznát már mi is élveztük -, hogy zárt kapus mérkőzésnél 14 éves gyerekek bemehessenek és ne üres stadionban kelljen játszani"

– mondta.

Az MLSZ elnöke arról is beszélt, hogy ha továbbra is rasszista marad a magyar lelátók közege, akkor a pontlevonás a következő lépése az UEFA-nak, mert visszaesők vagyunk. Megérti a szurkolók indulatát, de azt kéri, inkább őt szidják.

„Lehet buzi MLSZ, újabban szarházi MLSZ, de ne legyenek rasszisták. Ne adják fel a magas labdát, mert már így is kényszerpályán van a szövetség."

Csányi kiemelte a Fradi-tábor magatartását, amelyik rasszizmus nélkül is képes jó hangulatot teremteni.

Rovatok