Index Vakbarát Hírportál

Minden idők legfiatalabb csapatát küldte pályára a Chelsea az angol bajnokságban

2019. november 9., szombat 17:25

A Chelsea hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Crystal Palace-t az angol labdarúgó-bajnokságban 12. fordulójának szombati játéknapján.

A meccs azonban nevezetesebb lesz a játékosok életkoráról.

A csapat átlagéletkora ugyanis 24 év és 88 nap volt, ezzel a Chelsea Premier League-történetének legfiatalabb kezdőcsapatát nevezte a mérkőzésre Frank Lampard vezetőedző.

A Chelsea a következő 11 játékossal kezdett: Arrizabalaga, James, Zouma, Tomori, Emerson Palmieri, Kante, Kovacic, Willian, Mount, Pulisic, Abraham.

Frank Lampard együttese sorozatban hatodik bajnokiján gyűjtötte be a három pontot, és feljött a tabella második helyére.

A vezetőedző ugyanakkor megszakította a spanyol César Azpilicueta nagy sorozatát: a spanyol válogatott hátvéd a mostani összecsapást megelőzően sorozatban 73 bajnokin volt ott a Chelsea kezdőcsapatában, ezúttal azonban a kispadról nézte végig társai diadalát. Azpilicueta legutóbb a 2017. december 2-i, Newcastle United elleni meccset hagyta ki.

Az Arsenal négy meccse nyeretlen 

A Leicester City kétgólos győzelmet aratott a vendég Arsenal felett, ezzel feljött a második helyre a tabellán. A gól nélküli első félidő után Jamie Vardy (68.) és James Maddison (75.) találata döntötte el az összecsapást.

A sorozatban negyedik sikerét arató Leicester ezzel otthon továbbra is veretlen a mostani szezonban - öt győzelem és egy döntetlen a mérlege -, az Arsenal pedig négy meccse nyeretlen a Premier League-ben.

Premier League, 12. forduló:

Pénteken játszották:

(Borítókép: Michy Batshuayi, Luka Milivojevic és James Tomkins a Chelsea - Crystal Palace mérkőzésen 2019. november 9-én. Fotó: Tony O'brien / Reuters)

Rovatok