Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid francia sztárja lehagyta Puskás Ferencet

2019. november 9., szombat 22:53

A Real Madrid az első félidőben három gólt szerezve magabiztos győzelmet aratott szombaton az Eibar otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában.

Karim Benzema két, Sergio Ramos és Federico Valverde egyaránt egy gólt szerzett. Benzema ezzel a duplával beérte, majd le is hagyta Puskás Ferencet a Real Madrid színeiben szerzett La Liga-gólokat számítva. 157-nél tart a francia, szemben Puskás 156 találatával. Benzemának ez volt a 323. bajnokija a Realban, Puskás 180 spanyol élvonalbeli bajnokin lépett pályára - írta összefoglalójában az Nso.hu.

Az uruguayi Federico Valverdének viszont ez volt az első gólja tétmeccsen a Real Madrid első csapatában – sőt, egyáltalán az első élvonalbeli gólja.

Ami a többi eredményt illeti: a Barcelona Lionel Messi három góljával, illetve Sergio Busquets találatával legyőzte a Celta Vigót. Az argentin támadó előbb tizenegyesből, majd kétszer szabadrúgásból vette be a vendégek kapuját, míg Busquets a hajrában egy ellentámadás lezárásaként a tizenhatoson kívülről célzott pontosan.

A Valencia saját közönsége előtt kétgólos mérkőzésen legyőzte a Granadát, ezzel pontszámban beérte szombati ellenfelét. A vendégcsapat, amely korábban az élen is állt, sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzésén maradt alul.

La Liga, 13. forduló:

Pénteken játszották:

Rovatok