Index Vakbarát Hírportál

Oktatják a szurkolók Balotellit: Olasz, de az arroganciája elfogadhatatlan

2019. november 9., szombat 13:09

Kivételes esetnek számít, amikor a szurkolók oktatnak nyílt levélben jó modorra egy focistát - általában a sportolók szoktak visszafogottságot kérni a szurkolóktól.

Ezúttal az olasz élvonalbeli Brescia szurkolói csoportja fogalmazott meg közös kiáltványt a kedvenc csapatuk focistája, Mario Balotelli ellen. Szerintük ugyanis Balotelli sorozatosan agresszíven reagál a pályán kívül történtekre.

Legutóbb múlt héten a Verona elleni meccsen tört ki balhé. A veronai szurkolók egy csoportjának rasszista bekiabálásaitól Balotelli besokallt, az 54. percben előbb kezébe vette a labdát, felrúgta a lelátóra, majd levonult a pályáról.

Erre a Verona egyik vezérszurkolója később azt mondta, hogy Balotelli "sosem lesz igazi olasz". Az érzékelhetően rasszista vezérszurkolót a történtek miatt nem mellékesen 11 évre kitiltották a stadionból.

Erre ragadtak most tollat a bresciai szurkolók, és a 24.hu ismertetése szerint azt írták:

semmi kétségünk afelől, hogy Balotelli minden téren olasz, és még bresciai is. De a folytonos arroganciája elfogadhatatlan

A szurkolók szerint nem elfogadhatóak sehol a rasszista rigmusok, de nem minden veronai drukker rasszista, nem is lehet teljes csoportokat lerasszistázni.

Rovatok