Index Vakbarát Hírportál

Hatot vágott a Fradi Debrecenben, tapad a Vidire

2019. november 10., vasárnap 19:18 | aznap frissítve

A magyar labdarúgó-bajnokság vasárnap esti zárómérkőzésén a Ferencváros kiütéses győzelmet ért el. Szerhij Rebrov csapata már az első félidőben kétgólos előnybe került Debrecenben, mert a csütörtökön csak néhány percre beálló válogatott szélső, Varga Roland előbb lőtt egy gólt, majd adott egy gólpasszt.

A gólja előtt Isaeltől kapott jó átadást, és rögtön a kapussal állt szemben. Nagy kapus a 10. percben a hosszú sarokra várta a labdát, Varga azonban a másik irányba lőtt 10 méterről a léc alá erősen és pontosan, védhetetlenül. Még az első félidőben Tokmacot találta meg a beívelésével, aki közelről nem hibázott.

A fordulás után az addig is sokat támadó, de szellősen védekező Loki Kundrák csúsztatásával szépített, többet azonban nem tudtak kihozni a meccsből.

stat

Isael góljával 3-1-re módosította az állást, már ekkor érezni lehetett, hogy eldöntötte a pontok sorsát. A brazil Isael is csak 10 percet játszott a CSZKA ellen. Megállapítható, Rebrov jól forgatja a csapatát, és most azok az emberek mozogtak frissebben, akiket pihentetett az EL-ben.

Az utolsó negyedórában a bombaerőben lévő Fradi szétzilálta a Lokit, a negyedik gólnál Bőle elé került egy lecsorgó labda, amit ballal a léc alá nyesett. A kapufa besegítette a labdát, szép gól volt. Varga is bekotort egy kipattanót, majd Tokmac állította be a végeredményt.

1963-ban lőtt ennyi gólt legutóbb a Fradi Debrecenben.

A Fradinak így 26 pontja van, pontosan annyi, amennyit a fehérváriak gyűjtöttek. A Vidi szombaton Kaposváron győzött 2-0-ra.

A forduló többi eredménye: Felcsút–Újpest 1-3, Paks–Kisvárda 1-1, ZTE–Mezőkövesd 1-1, Honvéd–DVTK 1-0, Kaposvár–Fehérvár 0-2

(Borítókép: Nguen Tokmac Chol a Ferencváros és Kusnyir Erik a Debrecen játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. november 10-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok