Index Vakbarát Hírportál

Az első negyedórában átgázolt a Liverpool Guardiola csapatán

2019. november 10., vasárnap 19:56

Az angol bajnokság 12. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén a listavezető, eddig veretlen Liverpool könnyedén lépett át a Manchester Cityn. A City szenvedett a BL-ben is a hét közben az Atalantával szemben, az Anfield Roadon pedig már a hatodik percben hátrányba került, miután röviden szabadítottak fel a védők, az érkező Fabinho pedig 25 méterről nyílegyenesen lőtt a bal kapufa mellé.

Az első félidőben döntött a Pool

Az első gól után volt egy veszélyes támadása a Citynek, egy kezezést reklamált Guardiola a büntető területen belül, de vissza sem nézték. A hajrában is reklamált hevesebben a szakvezető, majd a lefújás utáni kézfogásnál hevesen gesztikulált a játékvezetők felé.

A 13. percben Szalah fejessel duplázta meg az előnyt, nagyszerűen jött a beadás a bal oldalról, az egyiptomi csatár nem volt lesen, és higgadtan fejelt a kapuba, esély sem volt a hárításra. A Pool első két kapura tartó labdája gól lett, rangadót ilyen hatékonysággal lehet nyerni.

A harmadik gólt a fordulás után szerezte a Liverpool, akkor Mané fejessel volt eredményes. Henderson tökéletesen adott be a jobb oldalról, a szenegáli csatár pedig nem hibázott.

A City a hajrában szépített, Bernardo Silva bal lábas lövése a bal alsóba ment, de a sok gonddal küszködő Guardiola csapatának nem volt esélye, hogy még szorosabbá tegye a meccset. A címvédő City a negyedik helyre csúszott vissza a ligában.

stat

A Manchester United 3-1-re verte a Brightont, a Wolves 2-1-re az Aston Villát.

(Borítókép: Szalah 2019. november 10-én. Fotó: John Powell / Getty Images)

Rovatok