Index Vakbarát Hírportál

Mezey: A walesi kapitány a legveszélyesebb

2019. november 10., vasárnap 10:48

A november 19-i cardiffi kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtező előtt a Bors Mezey Györgyöt kérdezte, aki kapitányként 1985-ben barátságos meccsen tudott nyerni a városban, azóta a magyar válogatott nem győzte le Walest idegenben.

Ha Rossi csapata nyerni tud, akkor ott lesz jövőre az Európa-bajnokságon, ha nem, akkor vélhetően a Nemzetek Ligájában kap még egy esélyt a kijutásra.

A most 78 éves Mezey egyenes és őszinte embernek tartja az olasz Rossit, szívesen inna vele egy sört, a dolgába nem szeretne viszont beleszólni. A jelenleg sérült Willi Orbánról azt mondta az egykori kapitány, rég rossz az, ha egy egész válogatott eredményessége egyetlen embertől függ. A Lipcse középső védője az egész Bundesliga egyik legjobb hátvédje.

Mezey szerint nem szabad túlmisztifikálni Gareth Bale-t, aki a Real Madridban jobb, Walesben az építkezésre képtelen, ezért a befejezésnél kell kikapcsolni. Bale szombat este sem volt a Real keretében, a szélső megtiltotta, hogy az állapotáról beszéljenek. A keretben ugyanakkor benne van.

Walest a kapitánya teszi nagyon veszélyessé, vagyis Ryan Giggs. "Az általam nagyra tartott Sir Alex Ferguson egykori remek Manchester Unitedjében bizonyított, és edzői repertoárjában is fellelhetők Fergie húzásai" - mondta Mezey.

Rovatok