Index Vakbarát Hírportál

Új vonalat talált fel a videóbíró

2019. november 11., hétfő 08:31

A tévében talán még sosem mutatott vonalat húzott be a videóbíró vasárnap a Lazio-Lecce olasz futballbajnokin.

A hazaiak 2-1-es vezetésénél, a 67. percben végezhetett el büntetőt a vendégek csatára, Babacar, de a kapus védte a lövését, a kipattanót aztán Lapadula közelről bevágta.

Nagy volt a vendégek öröme, de a laziósok azonnal hevesen reklamáltak, ők is érezték, amit mindenki, a támadó nem véletlenül ért mindenkinél hamarabb a kipattanóhoz: beléphetett.

A videóbíró azonnal csekkolta az esetet, nem is tévedtek a játékosok, Lapadula valóban belógott a tizenegyesnél, még mielőtt társa elrúgta volna a labdát - ez szabálytalan.

Mindezt a képernyőn a lehető legszemléletesebben mutatták meg, Lapadula vállához, a kapuhoz legközelebbi testrészéhez, amivel gólt szerezhet, húztak egy kék vonalat, ami párhuzamos volt a tizenhatos vonalával. A két vonalnak maximum fednie lett volna szabad egymást, hogy Lapadula gólja szabályos legyen. De jól láthatóan a kék vonal közelebb esik a kapuhoz, mint a 16-os vonala.

A gólt így törölte a bíró, az után viszont hibázott: mivel a büntető kimaradt, és a videóbíró vonala megmutatta, hogy nem csak Lapadula, de laziós játékosok is a tizenhatosra mentek a rúgás előtt, a tizenegyest újra kellett volna rúgatni.

A meccset 4-2-re a Lazio nyerte.

a

Rovatok