Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo élete legkönnyebb gólját szerezte, Portugália kijutott az Eb-re

2019. november 17., vasárnap 17:23 | aznap frissítve

Ronaldo berúgta a 99. gólját

A címvédő portugál futballválogatott vasárnap délutáni győzelmével kijutott a 2020-as Európa-bajnokságra: Luxemburgot verték meg idegenben 2-0-ra Cristiano Ronaldóék. 

A portugálok még a szünet előtt megszerezték a vezetést, majd a hajrában jött Ronaldo, aki beállította a végeredményt. Nem került megoldhatatlan helyzetbe a találata előtt, nagyjából a gólvonalról kellett a kapuba továbbítania a labdát. 

Ronaldónak ez volt a 99. gólja a portugál válogatottban, és a válogatott gólok örökranglistáján pedig már csak az iráni Ali Daei előzi meg 109 találattal.

A B csoportot Ukrajna nyerte meg, amely a számára tét nélküli összecsapáson 2-2-es döntetlent ért el Belgrádban a szerbek vendégeként úgy, hogy az egyenlítő gólt a 93. percben szerezte. 

Anglia kiütötte Koszovót

Az angol labdarúgó-válogatott gólerős hajrájával 4-0-ra nyert Koszovó vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat vasárnapi játéknapján.

Pristinában az első félidő közepén a vendég angolok jutottak vezetéshez, de a szünet után a koszovói csapat mezőnyfölényre tett szert. Ám hiába dolgozott sokat az egyenlítésért a házigazda, a kapura minimális veszélyt jelentett, ellentétben a kontrái végén több gólveszélyes helyzetet kidolgozó angolokkal, akiknél Harry Kane kapufáját követően a 79. percben a kapuba is betalált. 

Az angolok csapatkapitánya 12. találatát szerezte a selejtezősorozatban, amellyel immár egyedül áll a góllövőlista első helyén. A vendégek sikere a hajrában újabb két góljuknak köszönhetően vált fölényessé.

A továbbjutás szempontjából az angolokhoz hasonlóan Eb-résztvevő csehek számára szintén nem volt tétje a vasárnapi találkozónak, amelyen végül Szófiában egygólos különbséggel kaptak ki a házigazda bolgároktól. Utóbbiak három döntetlen és négy vereség mellett első győzelmüket aratták az Eb-selejtezőben.

A franciák Tiranában lettek csoportelsők 

A francia labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Albániában, az új tiranai stadionban. A továbbjutás szempontjából nem volt tétje a csoport zárófordulójának, a franciák és a törökök csupán a csoportelsőségért csatáztak, ráadásul nem is egymással.

Tiranában a franciák a 9. percben Tolisso fejes góljával szereztek vezetést, majd a gólpasszos Griezmann talált be a 30. percben, beállítva ezzel a végeredményt.

Már a szünetre kialakult a végeredmény az Andorra-Törökország mérkőzésen is: a vendégek Enes Ünal két góljával győztek Andorra la Vellában. A török játékos négy perc alatt duplázott, második találatát büntetőből szerezte.

Chisinauban Izland nyert vendégként 2-1-re, a házigazda moldovai válogatott 0-1 után az 56. percben még egyenlített, de az izlandiak másodszor is megszerezték a vezetést, ami már hazai válasz nélkül maradt.

Eredmények

A csoport

 Az A csoport végeredménye: 1. Anglia 21 pont, 2. Csehország 15, 3. Koszovó 11, 4. Bulgária 6, 5. Montenegró 3

B csoport:

A B csoport végeredménye: 1. Ukrajna 20 pont, 2. Portugália 17, 3. Szerbia 14, 4. Luxemburg 4, 5. Litvánia 1

H csoport

A H csoport végeredménye: 1. Franciaország 25 pont, 2. Törökország 23, 3. Izland 19, 4. Albánia 13, 5. Andorra 4, 6. Moldova 3

(MTI, Index)

Rovatok