Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák válogatottsági rekordot állít be, itt a Wales elleni kezdő

2019. november 19., kedd 19:32 | aznap frissítve

Marco Rossi döntése után hivatalossá vált, hogy Dzsudzsák Balázs válogatottsági társrekorderré válik Walesben, hiszen bekerült a kezdőcsapatba (és csapatkapitány is lesz), ezzel pedig 108. válogatott meccsét játssza, beérve Király Gábort.

Marco Rossi legnagyobb gondja a védelem összerakása lehetett, hiszen a hátsó sorból három kulcsjátékos, az eltiltott Korhut Mihály, a sérült, már műtéten is áteső Willi Orbán, illetve a nála kevésbé súlyos sérüléssel bajlódó Kádár Tamás sem játszhat. A helyükre Lang Ádám, Baráth Botond és Nagy Zsolt kerültek a védelembe, aminek jobb szélére visszatért Lovrencsics Gergő.

Lang és Baráth középen már szokta egymást, hiszen pénteken, a Puskás Aréna avatómeccsén egymás mellett játszottak Uruguay ellen, akkor a jobbjukon Bese Barnabás kezdett. A kapuban szintén cserélt Rossi, Dibusz Dénes helyén Gulácsi Péter kezd.

A középpályától előre komolyabb meglepetés nélkül áll fel a magyar válogatott, a szűrés Nagy Ádám és Pátkai Máté feladata lesz, előttük Dzsudzsák Balázs, Sallai Roland, Szoboszlai Dominik és Szalai Ádám játszik majd.

A magyar válogatott kezdője

Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Lang Ádám, Baráth Botond, Nagy Zsolt – Pátkai Máté, Nagy Ádám – Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland – Szalai Ádám

A walesi válogatott kezdője

Hennessey – Roberts, Lockyer, Mepham, Davies – Morrell, Allen – Ramsey, Bale, James – Moore

Rovatok