Index Vakbarát Hírportál

Hiába szárnyalt vele öt évig, a Tottenham kirúgta az edzőjét

2019. november 19., kedd 21:51 | aznap frissítve

Vonakodva ugyan, de kirúgta az elmúlt öt évben a csapattal bőven erőn felül teljesítő Mauricio Pochettino vezetőedzőt a Tottenham, miután a klub szinte minden fronton borzasztóan kezdte az idei szezont – írja a BBC.

Nagyon vonakodtunk ettől, a vezetőség nem is döntött elhamarkodottan, de a bajnokságban az előző idény vége és a mostani eleje nagyon elkeserítő volt. Nehéz döntés volt, különösen a Mauricióval átélt felejthetetlen pillanatok miatt, de meg kellett hoznunk a csapat érdekében.

– mondta a Tottenham elnöke, Daniel Levy, aki egyelőre arról még nem beszélt, hogy ki érkezik majd Pochettino helyére.

Levy hangsúlyozta, hogy mindent köszön Pochettinónak és a stábjának, de hozzátette, hogy tehetséges keretük van, ezért most arra kell fókuszálniuk, hogy új erőt öntsenek a játékosokba, és jó szezonnal ajándékozzák meg a szurkolókat. Az persze egyáltalán nem biztos, hogy ez Pochettino nélkül lehetséges lesz: ahogy Gary Lineker is írta, a szakemberrel évekig erőn felül teljesített a csapat, és nem tűnik valószínűnek, hogy találnak majd nála jobb pótlékot.

A 47 éves szakembert 2014 májusában nevezték ki a Tottenham vezetőedzői posztjára, ahol már rögtön az első szezonjában a Ligakupa döntőjébe jutott, és a bajnokságban is évről évre jól szerepelt a csapattal. Az előző idényben az Ajax elleni hihetetlen fordítással a BL-döntő is összejött neki, ott azonban a Liverpool simán verte őket. Az idei szezonban ugyanakkor egyelőre nyoma sincs ennek a Tottenhamnek. A bajnokságban jelenleg 14. a csapat, a Ligakupában a negyedosztályú Colchester ütötte ki őket, a BL-ben pedig 7-2–vel gázolt át rajtuk a Bayern München.

Rovatok