Index Vakbarát Hírportál

A németek nem jönnek a Puskás Arénába az Eb-n

2019. november 20., szerda 08:30

Mivel a magyar labdarúgó-válogatott a vigaszágra kényszerült, és nem jutott ki egyenes ágon a 2020-as Európa-bajnokságra, az is eldőlt, hogy a németek mindhárom csoportmeccsüket Münchenben játsszák, nem jönnek Budapestre.

Az is biztos mostantól, hogy ha sikerül a Nemzetek Ligájából a legjobb 24 közé kerülnie Magyarországnak, akkor a negyedik kalapban foglal helyet. A németek ellen pedig idegenben játszunk.

Mi még ne szaladjunk ennyire előre, mert az, hogy pontosan melyik ellenfél vár ránk a Nemzetek Ligája playoffjában, majd csak a pénteki sorsoláson derül ki. Négy lehetőség van – Skócia, Izrael, Izland vagy Bulgária lehet az első ellenfelünk –, ahogy ebben a cikkben összefoglaltuk. Elődöntőt nem játszhatunk hazai pályán, döntőt igen, de ezt is a sorsolás dönti el.

A legfontosabb ez a táblázat, amiben összefoglaltuk az elődöntős párosításokat, minden azon múlik, hogy melyik válogatott marad a négyből a C divízióban, és melyik folytatja Izland mellett az A-ban a továbbiakban. Bennünket így érint mindez.

A sorsolás a C-ben tartja Elődöntő 1, március 26. Elődöntő 2, március 26. Finálé, március 31.
Magyarország Skócia-Magyarország Norvégia-Szerbia Sorsolással döntik el a helyszínt
Izrael Izland-Románia Bulgária-Magyarország Sorsolással döntik el a helyszínt
Románia Izland-Magyarország Bulgária-Izrael Sorsolással döntik el a helyszínt
Bulgária Izland-Románia Izrael-Magyarország Sorsolással döntik el a helyszínt

Vissza a már kijutókhoz: az UEFA úgy alakította ki az erősorrendet, hogy kizárólag a selejtező eredményeit, pontjait, gólkülönbségét vette figyelembe, a hibátlanul záró belgák ezért toronymagasan az első helyen végeztek. Íme a kalapok:

Engedjük szabadjára a fantáziánkat, hogy kit szeretnénk Budapesten látni. A világbajnok Franciaországot például? Vagy az utolsó nagy tornái egyikére készülő Cristiano Ronaldót és Portugáliát? Ha szerencsénk van, még az is összejöhet, hogy ez a két válogatott a Puskás Arénában csap össze. De Lewandowskinak is szurkolhatunk, ha őket húzzák ide november 30-án Bukarestben.

Ausztria másodedzője, Szabics Imre nyilván nem lenne boldogtalan, ha itt játszanának két meccset is.

Miközben már van egy csoport, amelyik majdnem összeállt. Ukrajna csak a C-be kerülhetett, mert az oroszokkal nem kerülhetnek össze, és minden más első kalapos csapat a saját hazájában futballozhat.

Ez a jelenlegi állás:

Mivel Portugália a harmadik kalapba került, nyilvánvaló, hogy abból a kalapból a címvédőt szeretné mindenki elkerülni.

A Nemzetek Ligájának B divíziójában a bosnyákok az északírekkel találkoznak, a győztes pedig folytathatja a szlovák–ír győztesével az egy fennmaradó helyért.

A D-ben a grúzok a fehéroroszokat fogadják, míg Koszovó Macedóniában lép fel, és a két győztes meccséből érkezik egy újabb résztvevő.

Az A és a C csoport péntekre áll össze, ebben lesznek érdekeltek a mieink.

(Borítókép: Német játékosok 2019. november 19-én. Fotó: Kai Pfaffenbach / Reuters)

Rovatok