Index Vakbarát Hírportál

Játékosra sajnálták a pénzt, Mourinhóra baromira nem

2019. november 20., szerda 19:00 | aznap frissítve

Hiába a májusi BL-döntő és az elmúlt évek jó szereplése a Premier League-ben, kedden kirúgta Mauricio Pochettinót a Tottenham, helyére José Mourinhót igazolták a londoniak. Érdekes húzás a Tottenhamtől, hiszen a portugál tavaly csúfosan megbukott a Manchester Unitednél, másrészt a váltás rengeteg pénzébe kerül a klubnak. 

A Daily Mail információi szerint

Mourinho 15 millió fontot keres majd évente, ami duplája annak, amit elődje, a sokkal sikeresebb Pochettino kapott, és amennyit a BL-győztes Jürges Klopp keres a Liverpoolnál. 

Mourinho ezzel a Premier League második legjobban fizetett edzője lesz, a listát Pep Guardiola vezeti, a maga évi 20 milliós fizetésével. Ironikus, hogy pont az a csapat költ ennyit az edzőre, amelyik az elmúlt években alig vásárolt új játékosokat, ez is volt Pochettino egyik problémája.

Azt is kiszámolták, mennyibe került a londoni klubnak Pochettino kirúgása. Az argentint 12 millió font lelépési pénz illeti meg, de mivel vele együtt a teljes edzői stábot elbocsátották, ez az összeg egészen 20 millió fontig felkúszhat. Mourinho tavaly 19 millió fonttal távozott Manchesterből, imádkozhatnak tehát a Tottenhamtől, hogy ne kelljen őt is kirúgniuk. 

A Tottenham jelenleg 14. a bajnokságban, a BL-ben még tovább juthat csoportjából. Mourinho szombaton a West Ham ellen debütálhat új csapatánál. 

Rovatok