Index Vakbarát Hírportál

Nem tudtunk végigvinni egy normális akciót

2019. november 20., szerda 06:16

A magyar labdarúgó-válogatott nem élt a nagy eséllyel, simán kikapott Walesben 2-0-ra, valójában esélye sem volt a sikerre, és a továbbjutáshoz szükséges három pont megszerzésére.

A kapott góloknál nem figyeltünk oda, ez a középhátvéd Baráth Botond szerint koncentráció kérdése. Nem érezte úgy, hogy teher lett volna a csapaton, mert inkább az ellenfélen volt, hiszen a tabellán mögöttünk voltak, és hazai pályán játszottak. A saját játékunkat kellett volna játszani, de ez nem sikerült, a másik oldalon a pluszt a sztárok jelentették. Aaron Ramsey még sohasem duplázott a válogatottban, most igen. A két válogatott júniusi meccsén ő sérülése miatt nem játszhatott.

„Nem kellett volna 2-0-ra kikapni, nem ez a realitás. Most már mást nem tehetünk, felkészülünk a márciusi meccsekre. Aki jön, meg kell verni, nem is foglalkoztam még azzal, ki jöhet. Fel kell állni, mert ha ott maradunk a padlón, akkor nem lesz belőle semmi, oda kell tenni magunkat a folytatásban. Amíg lehetőség van, küzdünk. Nincs veszve minden, van még két meccs.”

A Freiburg 22 éves szélsőjét, Sallai Rolandot láthatóan megviselte a vereség, de ő legalább megállt, és elmondta a véleményét. Nehéz pozitívumot keresni ebben a meccsben, kezdte, miközben alig találta a szavakat, elcsuklott a hangja.

„Semmit nem valósítottunk meg abból, ami megbeszéltünk. Ha a nagy helyzetemnél rüszttel lövöm el a labdát, talán gól lett volna. Legközelebb tudok javítani. Pontatlanok voltunk, elveszítettük a párharcokat. Öt pontos passzunk nem volt, belehibáztunk minden támadásunkba, nem tudtunk végigvinni egy normális akciót. Ebben minden benne van. Nem tudunk mit csinálni, el kell fogadni az eredményt.”

A csereként beálló Kovács István szerint megérdemelték a walesiek a győzelmet. Az ilyen meccsen az nyer, aki agresszívabb. Úgy érezte, főleg az első félidőben hiányzott az agresszivitás, elfogadhatatlan, hogy ilyen meccset mindössze két sárgával sikerült lehozni.

Hozzátette még, a selejtező eddigi részében semmivel sem voltak jobbak a walesiek, még ha komoly nevek is szerepelnek a csapatban. Kedd este igen, ezzel pedig eldőlt a továbbjutás.

Rovatok